Waar LED verlichting tegenwoordig in en rondom het huis bij de meeste mensen is te vinden. Is de LED verlichting voor de auto nog iets onderbelicht.

Het is nog een vrij nieuw fenomeen, maar begint steeds meer zijn intrede te vinden naast de al gearriveerde gloeilampen en xenon verlichting. Maar wat zijn nu precies de voordelen van LED verlichting ten opzichte van de gloeilamp, halogeenlamp en de xenon verlichting.

  • Allereerst verbruikt de LED auto verlichting aanzienlijk minder energie. Een overstap naar LED bespaart gemiddeld zo’n 90% op het energieverbruik (in het geval van de auto dus minder brandstof).
  • De LED lampen zijn duurzamer, hebben een langere levensduur en zijn milieuvriendelijker. De al vrij prijzige xenonlampen bijvoorbeeld bevatten veel schadelijke stoffen waaronder kwik. Wilt u deze lampen zonder kwik? Kwikloze xenonlampen zijn echter duurder door hogere fabricagekosten.
  • In tegenstelling tot normale autolampen zijn LED autolampen niet van glas en zijn dus steviger. Daarnaast zijn LEDlampen niet gevoelig voor trillingen aangezien er geen gloeidraad aanwezig is. Dit is ideaal want schokken en trillingen zijn uiteraard schering en inslag bij het autorijden.
  • Waar gloei-, halogeen- en xenonlampen toch een fel en verblindend licht afgeven voor uw medeweggebruikers, heeft het LED hier weinig tot geen last van. Zonder dat u inlevert op lichtsterkte.
  • Uiteraard hebben de LEDlampen geen opwarmtijd nodig en zijn ze direct op volle lichtsterkte.
  • De LED lampen zijn voor elk voertuig beschikbaar of u nu in een auto, camper of vrachtwagen rijdt. Ook zijn de lampen in iedere uitvoering leverbaar, van kop-, rem-, knipper-, kenteken- of dashboardlichten.
  • En u hoeft geen raketgeleerde te zijn om ze te kunnen vervangen, sterker nog het is voor iedereen mogelijk.

Verschillende soorten auto LED

Door de verschillende soorten toepassingen van LED lampen in de auto, bestaan er ook verschillende soorten fittingen. U kunt zich voorstellen dat een koplampje niet dezelfde fitting heeft als een kentekenlicht lampje. Zodoende maken we onderscheid tussen 9 verschillende fittingen.

H1 auto ledH3 auto ledH4 auto ledH6 auto ledHB3 auto led

De H1, H3, H4, H6 en HB3 fitting zijn bestemd voor kop- en mistlampen en groot licht.

H11 auto led

De H11 fitting voor mistlampen.

BAX9S auto led

De BAX9S fitting voor dashboardverlichting.

T10 auto led

De T10 fitting voor knipper-, 3e rem-, kenteken-, dashboard- en interieurverlichting.

festoon auto led

En de Festoon fittingvoor kenteken-, dashboard, interieur- en dakverlichting.

Al met al heel wat verschillende soorten fittingen. Daarom is het van groot belang om eerst te kijken wat bij uw voertuig van toepassing is alvorens u een bestelling plaatst.

Voor verdere specificaties en/of andere informatie kijk op LEDworld.nl