LED strips hebben vele ontwikkelingen doorgemaakt en de mogelijkheden zijn inmiddels enorm. U vindt LED strips in diverse lengtes, kleuren en met verschillende bedieningstechnieken in de schappen. LED strips kunt u plaatsen in uw huiskamer, op kantoor, in de badkamer en ook buitenshuis.

In dit artikel gaan wij graag dieper in op de mogelijkheden van LED strips voor buiten. Wij geven u graag tips en ideeën over toepassingen en leggen u tevens uit waar u op moet letten als u buitenshuis aan de slag gaat met LED strips.

Uw tuinkabouter wil ook eens wat nieuws zien

U bent ongetwijfeld al bekend met de mogelijkheden van normale LED verlichting in uw tuin. De plaatsing van sokkels en muurlampen hebben echter zo hun beperkingen. Het voordeel van LED strips is dat ze flexibel en compact zijn en daardoor op iedere denkbare plek geplaatst kunnen worden.

U kunt LED strips bijvoorbeeld langs uw tuinpad of rondom uw vijver plaatsen. Wellicht heeft u een nisje of hoekje die u wilt verlichten. Natuurlijk kunt u LED strips ook rond uw tuinhuisje of terras plaatsen. Kortom, genoeg mogelijkheden!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van buiten LED strips?

Wat voor alle buitenverlichting geldt, is dat het bestand moet kunnen zijn tegen water. Daarom is het eerste waar u naar op zoek moet waterdichte LED strips. Aangezien ook waterdichte strips in verschillende lengtes worden aangeboden, zal u van te voren moeten bedenken hoeveel meter u nodig heeft.

De kans dat u de exact gewenste lengte zal tegenkomen is klein, maar gelukkig zijn LED strips heel simpel met een schaar in te korten. Ook moet u er rekening mee houden dat LED strips geen plakstrip hebben aan de achterkant en daarom met siliconenkit of andere montageoplossingen bevestigd moeten worden.

Wat heeft u nodig om uw buiten LED strips aan het werk te krijgen?

Behalve siliconenkit of montagemiddelen om uw LED strips te kunnen bevestigen, heeft u meer nodig om uw buiten LED strips te laten werken.

Zo heeft u bijvoorbeeld een trafo nodig om een constante voltage te krijgen. Dit is vooral van groot belang voor de levensverwachting van uw LED strips, omdat ze anders overbelast kunnen raken en daardoor eerder stuk gaan. Er zijn diverse trafo’s op de markt en het is belangrijk om een trafo te kopen die geschikt is voor buitengebruik.

Wanneer u daarbij de LED strips op een accuschakeling wilt aansluiten, heeft u ook een stabilisator nodig.

Buiten LED strips dimmen

Ook uw buiten LED strips kunt u dimmen. Zo creëert u precies de juiste hoeveelheid verlichting. Hiervoor zijn speciale LED dimmers verkrijgbaar in diverse varianten. U kunt kiezen voor inbouw dimmers, opbouw dimmers met een draaiknop of zelfs RGB dimmers.

Tot slot kunt u buiten LED strips in wit, warmwit of in diverse kleuren vinden. In onze webshop vindt u een ruim assortiment buiten LED strips en voor ieder budget.