Lampen zijn onmisbaar als het om de inrichting van uw huis gaat. De stijl, de plek, het is allemaal even belangrijk. En dit geldt natuurlijk ook voor uw kinderkamer!

U heeft wellicht al gedacht aan een vrolijk behangetje, gezellige meubeltjes en het allerbelangrijkste; de voor uw kind dierbare speelgoedcollectie. Om dit alles goed tot zijn recht te laten komen, mag goede verlichting daarom absoluut niet ontbreken.

Om dit te realiseren is het aan te raden om voor een grote plafondlamp te gaan in combinatie met in ieder geval een leeslamp of tafellamp. Voorleestijd zonder sfeervol lampje is natuurlijk niet hetzelfde. Heeft uw kind een bureautje in z’n kamer waar hij/zij geregeld aan zit? Dan is een extra tafellampje een goede optie.

Nu nog uitzoeken

Het uitzoeken van lampen voor uw kinderkamer is leuk werk, maar het enorme assortiment kan nogal overweldigend zijn. Wij nemen daarom graag met u de mogelijkheden door. De twee belangrijkste onderdelen die u in uw overweging dient mee te nemen zijn de stijl van de kinderkamer en de interesses van uw kind.

Plafondlampen

Bij het uitkiezen van een plafondlamp is een belangrijke vraag of het plafond van uw kinderkamer recht of schuin loopt. Wanneer uw plafond bijvoorbeeld schuin loopt, is een plafondlamp aan touwtjes of een lamp met voorwerpen aan touwtjes geen optie.

Kan uw kind gemakkelijk de lamp via bijvoorbeeld een hoogslaper aanraken, dan is het wellicht verstandiger om niet voor een papieren lamp te gaan gezien de kwetsbaarheid.

Verder kunt u kiezen uit plafonnières, hanglampen of een plafondlamp met meerdere spotjes. De stijl waarvoor u gaat hangt geheel af van de smaak van uw kind en de stijl van de kinderkamer. Zo vindt u in ons assortiment lampen met verschillende Disneythema’s, zoals prinsessen, Cars en alle andere bekende Disneyfiguren.

Ook komt u in onze webshop grappige dierenlampen tegen, lampen met een bloementhema, lampen met de maan en sterren, lampen met vlinders of andere gekke fantasiethema’s. Vaak zijn de lampen ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Voorlezen was nog nooit zo makkelijk!

Naast een goede plafondlamp raden wij voor uw kinderkamer ook zeker een extra tafellamp of wandlamp aan. Ook hierin vindt u tal van mogelijkheden. In dit geval is vooral de plek waar de lamp komt heel belangrijk. Het voordeel van een wandlamp met spot is bijvoorbeeld dat u deze kunt draaien, zodat u op iedere gewenste plek kunt bijschijnen.

In ons assortiment vindt u tafellampen en wandlampen met een Disneythema, dierenthema of andere leuke fantasiefiguren.

Veiligheid gaat voor alles

Iets wat u ook zeker moet meenemen in uw overweging is de leeftijd en speelsheid van uw kind. Vooral kleine kinderen zien alles als speelgoed, en dus ook een lamp. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Wanneer dit bij u het geval is kunt het beste kiezen voor een dichte lamp, zodat de fitting en lichtbol altijd buiten het bereik van uw kind blijven. Een mooi voorbeeld is deze gezellige paddestoel tafelamp.

Bent u naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar ons assortiment lampen voor uw kinderkamer? Neem dan een kijkje in onze webshop.