Regelmatig krijgen wij de vraag of we ook platte spotjes hebben. Mensen hebben bijvoorbeeld een verlaagd plafond gemaakt, maar hebben achteraf toch iets te weinig ruimte over om er ook echt een paar spotjes tussen te wurmen. Daar hebben we nu iets voor namelijk de LED downlighter. Nu hoor ik onze vaste klanten al denken, “die hadden jullie toch al?”. Ja dat klopt het aanbod is echter gigantisch gegroeid. Waar we tot voor kort tegen de 20 verschillende LED downlights hadden, is dit aantal sinds kort explosief gestegen. Momenteel hebben we ruim 90 verschillende LED downlights! Waarvan ruim 30 soorten op voorraad. Dan moet je denken aan verschillende maten, vormen (rond/ vierkant), wattages maar ook de keus tussen inbouw of opbouw. En allemaal tegen zeer gunstige prijzen.

Wat zijn nou de beste downlights?

Dat is lastig te zeggen, ze zijn er namelijk in verschillende prijsklasses, materialen en met verschillende specificaties. Eglo heeft bijvoorbeeld mooie strakke, uitgelijnde downlight modellen waarbij gewoon luxe en iets duurdere materialen voor gebruikt worden en die zijn dan ook iets prijziger. Beste koop met in gedachten de prijs-kwaliteit verhouding zou ik zeggen kijk is naar onze huismerk LED downlights. Dit zijn kwalitatief goede lampen en echt tegen hele scherpe prijzen.

Wat zijn de voordelen van LED downlights?

De downlighters hebben vele voordelen ten opzichte van reguliere inbouwspots. Grote voordeel is echter de prijs, bij LED downlighters heb je namelijk alles ineen, de lamp zit al in de armatuur ingebouwd. Zeker als je meerdere lampen nodig hebt kan dat enorm schelen. De downlights zijn bovendien heel plat, vandaar ook de vraag van klanten die een iets te laag plafond hebben gemaakt voor normale inbouwspots. Ook hebben de lampen een hoge lichtuitstraling, lange levensduur en zoals elke LED lamp zijn ze nog zuinig ook. Let wel op, niet alle LED downlights zijn dimbaar.

Ander groot voordeel van de LED downlights is dat ze heel makkelijk te installeren zijn. Uiteraard de elektra aanleggen, gaten boren en je klikt ze er zo in. Bij een LED downlight heb je voor de rest helemaal geen poespas nodig. De downlights hebben een kleine ingebouwde trafo zodoende is het dus aansluiten, inklikken en klaar!

Mocht je na dit artikel te hebben gelezen nog vragen hebben? Gewoon even bellen of mailen, we helpen je graag.