LED lampen kunnen in diverse ruimten van uw huis gebruikt worden, zo ook in uw badkamer. Hebt u naast de sfeer en functionaliteit die geboden wordt echter ook stilgestaan bij de veiligheid?

De badkamer is steeds meer een ruimte ter ontspanning geworden en daarom wordt de uitstraling en sfeer in de badkamer ook steeds belangrijker. LED lampen kunnen u helpen om dit te realiseren, bijvoorbeeld met behulp van een sfeervolle plafondlamp. Of aan LED strips voor het creëren van een unieke sfeer.

Daarnaast mag ook de functionaliteit zeker niet vergeten worden. Douchen, wassen, scheren of tandenpoetsen zijn dagelijkse activiteiten waar een goede verlichting voor nodig is. U kunt bijvoorbeeld LED lampen integreren in uw badkamermeubilair.

Een belangrijk aspect bij het plaatsen van LED lampen in uw badkamer is echter ook de veiligheid. De combinatie van een vochtige ruimte en elektriciteit brengt altijd meer risico met zich mee. Door middel van dit artikel informeren wij u graag over de mogelijkheden van LED lampen in uw badkamer en waar u op moet letten tijdens de aanschaf hiervan.

badkamer led

Spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste LED lampen van het land?

Led lampen in uw badkamer kunnen zowel een functionele als cosmetische functie hebben. Zo is optimale verlichting van uw badkamerspiegel belangrijk, omdat dit de plek is waar u zich scheert, uw haar doet, of make-up aanbrengt.

Met de juiste LED lampen kunt u een prettige belichting in uw badkamer creëren, die zowel functioneel als sfeervol is. U kunt bijvoorbeeld LED spots plaatsen in uw verlaagd plafond, LED lampen in uw badkamermeubel en natuurlijk LED wandlampen en plafondlampen. Ook kunt u kiezen voor tl-buizen die handig zijn om een gelijkmatig licht te creëren boven uw wastafel.

Veiligheid gaat voor alles

Wanneer u LED lampen in uw badkamer plaatst, is het belangrijk dat u ook rekening houdt met de veiligheid. Elektriciteit in een vochtige ruimte brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Vooral de afstand van uw LED Lampen met betrekking tot uw bad of douchehoek is daarbij belangrijk.

Het is daarbij van belang dat de armatuur is beschermd tegen het binnendringen van stoffen en vloeistoffen. De veiligheidseisen die hiervoor zijn opgesteld worden bepaald middels een IP (International Protection) normering . Deze norm geeft de stof- en waterdichtheid aan van een verlichtingsproduct. Dit bepaalt dus voor welke plaats in uw badkamer de LED lampen geschikt zijn.

Voor deze normering bestaat de codering uit de letters IP, gevolgd door twee cijfers. Hierbij geeft het eerste cijfer het niveau van bescherming aan tegen voorwerpen en stoffen. Het tweede cijfer geeft het niveau van bescherming tegen vloeistoffen aan. Hoe hoger het cijfer, des te beter een armatuur is beschermd.

Zo wordt voor badkamerspiegels veelal uitgegaan van LED lampen met een IP-waarde van minimaal 21. Het is belangrijk dat u te allen tijde goed naar de IP-waarde van LED lampen kijkt wanneer u deze in een vochtige ruimte wilt plaatsen. Op deze manier bevordert u de veiligheid van uw LED verlichting.

Wilt u meer weten over de veiligheidseisen rondom het plaatsen van LED lampen in uw badkamer. Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.