U was natuurlijk al bekend met alle mogelijke toepassingen van LED lampen in en om uw huis. Maar LED lampen worden nu ook steeds vaker gebruikt in andere toepassingen, bijvoorbeeld om kleding te laten schitteren!

Ja u leest het goed. Op de catwalk of tijdens bijvoorbeeld dans optredens worden LED lampen steeds vaker verwerkt in kledingstukken. Dit creëert de meest bijzondere ‘special effects’, maar vraagt ook om de nodige technische manoeuvres om te verwezenlijken. Handig zijn met naald en draad is in dit geval niet genoeg!

Stijlvol, flexibel, veilig en uitvoerbaar

In Groot-Brittannië heeft een samenwerking tussen studenten tot een wel heel bijzondere stijldans voorstelling geleid. Studenten van een technische opleiding hebben de dansjurken namelijk voorzien van LED strips.

De jurken werden voorzien van de nodige accu’s en printplaatjes om alles aan de praat te kunnen krijgen. Dit werd op een subtiele wijze gedaan, zodat de jurk stijlvol bleef en de dansers optimaal konden bewegen. Hier kwam zeer veel programmeerwerk bij kijken. Er werd in totaal maar liefst 60 uur in de jurken gestoken, maar het resultaat mocht er dan ook zijn.

LED lampen op de catwalk

Ook ’s werelds beroemdste modeontwerpers hebben de combinatie van LED verlichting met kleding ontdekt. Vooral de LED strips doen het erg goed. Ze zijn flexibel en met de juiste aanpassingen ook veilig voor de drager van de kleding. De vele creaties in combinatie met LED lampen leiden tot bijzondere modeshows.

Bovendien zorgt deze trend tot opvallende samenwerkingsverbanden. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat Philips ooit zijn debuut zou maken op de catwalk?

Hieronder ziet u een paar bijzondere creaties voorbij komen.

In hoeverre deze mode praktisch is, laten we even in het midden, maar het zijn wel absolute eye catchers! Naast de catwalk gebruiken ook steeds meer beroemdheden de LED lampen in hun kleding tijdens optredens of op de rode loper.

Nog zoveel mogelijkheden

Dit artikel geeft op een speelse manier weer waar LED lampen allemaal voor gebruikt kunnen worden. En er zullen ongetwijfeld steeds meer bijzondere toepassingen voorbij komen.

Een opvallende verschijning was bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om LED lampen in waterkranen te plaatsen, waardoor men de illusie van gekleurd water kon creëren. Daarnaast zien we LED lampen ook terugkomen in woonaccessoires, spiegels, meubels en nog veel meer.

Wilt u meer weten over de (gewone) mogelijkheden van LED lampen of bent u op zoek naar speciale LED verlichting? Neemt u dan een kijkje op LEDworld.nl.