LED strips worden alsmaar populairder. Dit komt mede door de diverse toepassingsmogelijkheden en bijzondere lichteffecten die u er in huis mee kunt creëren. Zo kunt u LED strips in koven, nissen of langs het plafond en meubels plaatsen. LED strips stralen een subtiel licht uit, waarmee u een ruimte of meubel een zoveel mooiere uitstraling kan geven.

LED strips zijn in vele kleuren en maten beschikbaar en gemakkelijk te plaatsen. Er zijn ook LED strips speciaal voor vochtige ruimtes beschikbaar en u kunt ze zelfs dimmen. Denkt u al na over de aanschaf van LED strips, maar weet u niet goed waar u op moet letten? Dan geven wij u hier graag een aantal handige tips.

Wat heeft u nodig om LED strips te kunnen plaatsen?

Wat u nodig heeft hangt geheel af van het type LED strip. Kan de LED strip één kleur of ook meerdere kleuren hanteren? Wat is de lengte van de LED strip? Hoe hoog is het voltage? Voor LED strips binnenshuis heeft u in ieder geval altijd een passende LED trafo nodig.

Schaft u bijvoorbeeld een LED strip van 15 meter aan met 60 LED lampjes aan, dan heeft uw LED strip een verbruik van 72 watt en heeft u een 100W LED trafo nodig.

Wanneer u voor uw LED strip 12V accuspanning gebruikt, is het noodzakelijk om een stabilisator te gebruiken om overspanning te voorkomen.

LED strips

Uw LED strips dimmen

U kunt uw LED strips ook dimmen, om op deze manier meer variatie in uw lichtplan te creëren. Ook hierin heeft u weer de keuze uit verschillende opties en hangt uw keuze voornamelijk af van het type LED strip. Voor LED strips met een enkele kleur kunt u in ieder geval de meeste 12V dimmers gebruiken.

Besturing van uw LED strips

De besturing van LED strips kent ook vele mogelijkheden. Besturing op afstand (RGB) is echter veruit het populairst. Wilt u deze optie toepassen, dan heeft u ook hiervoor een passende LED trafo nodig en een goede RGB controller.

Naast deze mogelijkheid bieden wij een speciale 1 tot 10V inbouw potentiometer. Deze potentiometer kan netjes in de muur worden ingebouwd en heeft hetzelfde formaat als een gewone dimmer. Ook hiervoor heeft u een 1 tot 10V sturing en een LED trafo nodig. De inbouw potentiometer werkt voor LED strips met een enkele kleur.

De plaatsing van LED strips

Het plaatsen van LED strips is vrij eenvoudig. In veel gevallen bevatten de LED strips een plakstrip aan de achterzijde, die u op een schone en vetvrije ondergrond kunt opplakken. Tcoh is het verstandiger om uw led strip in een aluminium led profiel te plaatsen. Dit ter bescherming van de strip, een plakstrip zou na verloop van tijd los kunnen laten. Tevens ziet dit er netter en strakker uit. In sommige gevallen kan het zijn dat u zelf eerst nog montagekit moet aanbrengen. De witte en warmwitte led strips zijn per meter verkrijgbaar op elk gewenste lengte. RGB, RGBWW en andere speciale led strips zijn verkrijgbaar in lengtes van 2 en 5 meter. Uiteraard is het mogelijk de LED strips te verlengen tot de gewenste lengte. Heeft u toch andere wensen kunt u dit altijd even kenbaar maken per mail, chat of telefoon. Wij helpen u graag en alles is bespreekbaar.

Wilt u meer weten over LED strips of wilt u deze aanschaffen? Ga dan naar onze webshop.