U bent waarschijnlijk al bekend met de vele voordelen van LED strips, maar weet u ook hoe u nog meer van uw aankoop kunt genieten? Heeft u bijvoorbeeld al eens stil gestaan bij de vele mogelijkheden van RGB LED strips en controllers?

Door middel van dit artikel praten wij u graag bij over wat u met RGB controllers kunt doen en over de diverse soorten die er op de markt te vinden zijn.

Waarom een RGB controller?

Heeft u een prachtig lichtplan klaar liggen waar u LED strips voor wilt gaan gebruiken? Voor een gemakkelijke en luxe besturing van uw LED verlichting kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van RGB LED strips. U kunt uw LED strips dan vanaf ieder gewenste plek in huis besturen.

Met RGB besturing kunt u niet alleen uw LED strips aan en uit zetten, maar ook dimmen. U hoeft in dat geval dus geen aparte dimmer aan te schaffen. Sommige RGB controllers kunt u ook voorprogrammeren. Zo kunt u bijvoorbeeld kleurovergangen instellen, om zo een bijzonder effect te creëren.

Kortom, genoeg voordelen en mogelijkheden. Wanneer u voor RGB LED strips kiest, is een RGB controller onmisbaar.

Verschillende opties

RGB controllers zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo zijn er RGB controllers met infrarood bediening, radiografische bediening, of RGB inbouw controllers.

Wanneer u uw RBG controller zoveel mogelijk weggewerkt wilt hebben, kiest u voor een inbouw RGB controller. U hoeft zich in dat geval geen zorgen te maken over het bereik, aangezien het signaal probleemloos door muren heen gaat. Voor ieder budget is er wel een RGB controller verkrijgbaar, hoe groter uw budget des te meer functies uw RGB controller heeft.

Wat ligt er zoal in de schappen?

Wanneer u gaat rondkijken voor een RGB controller, komt u diverse namen tegen. Wij zetten deze graag even voor u op een rij.

Wanneer u het niet te ingewikkeld wilt maken en ook niet teveel wilt betalen, dan kunt u kiezen voor een simpele RGB controller. Dit zijn uitstekende RGB controlers voorzien van een aantal standaardfuncties.

RGB touch controllers werken, zoals de naam al doet vermoeden, met touch bediening. Veel mensen vinden een touch bediening prettiger werken. Bovendien hebben de controllers een chique uitstraling en bieden deze vele functies.

Tot slot zijn er RGB Multizone controllers. Voor wie hoge eisen stelt aan zijn LED strips en optimaal gemak wil ondervinden, is de RGB Multi Zone controller een absolute must. Met deze RGB controller kunt u meerdere RGB zones tegelijk aansturen. Bovendien kunt u hiermee voor iedere RGB zone een eigen voorprogrammering instellen, uw LED strips dimmen en alle mogelijke kleuren instellen.

Komt uw RGB controller een stuk vermogen tekort? Met een RGB signaal versterker lost u dit probleem eenvoudig op. Samen met een LED trafo sluit u de versterker aan op uw LED strip en RGB controller en beschikt u direct over meer vermogen.

Wilt u meer weten over RGB controllers? Ga dan naar onze webshop.