led strips blauw

LED strips zijn enorm populair geworden. Niet alleen kan het prachtige secundaire verlichting zijn, het kan ook kleur en sfeer brengen in een ruimte. Het kan de stemming in een kamer volledig beïnvloeden!

Helaas zijn er ook veel slechte LED strips op de markt. Je hoeft niet direct een fortuin uit te geven aan de allerduurste LED strips, maar we willen je op weg helpen bij het herkennen van kwaliteit.

Met deze tips kun jij de beste LED strips vinden voor jouw toepassing.

Kleur

We hebben drie opties bij LED strips: wit, één kleur of RGB.

1. Witte LED strips

De witte LED strips zijn een alternatief op de standaard verlichting. Dit wordt veel toegepast als koofverlichting of bijvoorbeeld achter een meubelstuk. Het kan op egale manier een muur verlichten.

led strips wit warmwit en koelwit

De witte LED strips leveren we in warmwit (3000K) en neutraal wit (6500K). De warmwitte LED strips zijn uitermate geschikt voor in huis en voor ruimtes waar sfeer extra belangrijk is. De neutraal witte LED strips passen beter bij een steriele ruimte of bij een modern interieur.

2. Enkele kleur LED strips

Dit type LED strips geeft één kleur. We hebben deze in de kleuren rood, blauw, groen, roze en geel.

3. RGB LED strips

De RGB LED strips kunnen alle kleuren geven. Met een RGB controller kun je bepalen welke kleur de LED strip moet geven. Iedere denkbare kleur is denkbaar. Het is zelfs mogelijk een vooraf bepaald lichtprogramma af te laten spelen. Ideaal voor een borrel of een feestje!

Klik op onderstaande RGB LED strip voor meer informatie

RGB LED strip

Het aantal LEDs

Hoe minder LEDs per meter, hoe verder de LEDs dus uit elkaar zitten en dat zorgt in veel gevallen voor een minder egaal beeld. Daarnaast geven minder LEDs/m natuurlijk minder lumen af.

led strips aantal leds per meter

We leveren 30 en 60 LEDs per meter op onze LED strips. De 30 LEDs/m zijn geschikt als zachte verlichting. Deze LED strips dienen niet te dicht op het object gericht te worden, om een stippen te voorkomen. De 60 LEDs/m zijn daarentegen geven meer licht en geven een egaler lichtbeeld.

Er zijn LED strips met 30 LEDs per meter op de markt die beweren alsnog een hele hoge lichtopbrengst te hebben met kleine LEDs. Dit kan bewerkstelligt worden door overmatige belasting van de LEDs, wat de levensduur natuurlijk niet ten goede komt.

Het gebruik van koper in de connecties

Iedere LEDtje op de LED strip wordt voorzien van de benodigde stroom middels een kopergeleiding. Aangezien koper een prijzig metaal is, wordt hier al snel op bezuinigd door fabrikanten.

Onze LED strips zijn altijd voorzien van een goed kopercircuit, zodat oververhitting wordt voorkomen. Je herkent de LED strips met voldoende koper aan de stugheid van de strip; de LED strip buigt niet heel eenvoudig.

Stevige coating

Onze LED strips zijn voorzien van stevige - en daarmee veilige - coating, zodat de onderdelen niet worden blootgesteld aan de buitenlucht. Los van dat het niet veilig is, komt een slechte coating ook de levensduur van de LED strip niet ten goede.

Er zijn twee gradaties in coatings leverbaar: voor binnenshuis gebruik (IP20) of stof- en sproeiwaterdicht (IP65) voor buitenshuis gebruik. Je kunt je voorstellen dat een uitgedroogde coating scheuren gaat vertonen en dat de IP65 LED strips dan ook niet meer waterdicht zullen zijn. Daarom loont het LED strips te kiezen met een hoogwaardige siliconen coating.