Facebook Pixel

Ecodim Inbouw LED Dimmer 0-300W

Op voorraad
op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
SKU
ECO-DIM.01
€ 59,95

✔️ 0-300W Fase afsnijding (RC)

✔️ 0-150W Fase aansnijding (RL)

✔️ Geschikt voor alle A-Merken afdekmaterialen]

✔️ Geschikt voor 90% van alle dimbare LED Lampen

✔️ Druk / Draaiknop

Uniek! Deze universele led-dimmer heeft een groot bereik voor LED en is universeel, zowel voor alle dimbare led-lampen als voor alle bekende merken afdekmateriaal. Het bereik van deze universele led dimmer is 0-300W voor fase afsnijdende (RC) led lampen en 0-150W voor fase aansnijdende (RL) led lampen. Dit kun je zowel zeer lage wattages als hoge totaalwattages dimmen. Daarnaast is het ideaal dat deze led dimmer voor beide dimtechnieken geschikt is. Je hoeft nooit meer af te vragen welke led-dimmer je nodig hebt.. Deze led-dimmer is geschikt voor alle dimbare led-lampen!

Verder verleden het inbouwelement onder alle A-merken afdekmateriaal, zoals Berker, Busch-Jaeger, Gira, JUNG, Kopp, Merten van Schneider en PEHA. Je kunt dus altijd je/eigen afdekmateriaal kiezen/behouden.

Andere belangrijke kenmerken van deze universele led dimmer zijn het soft-start systeem, de MIN afstelling, de kleine inbouwdiepte, de bescherming tegen oververhitting & overbelasting en de optimale dimbaarheid en lichtstabiliteit.

Geschikte (led)lampen

Alle dimbare led lampen zijn geschikt voor deze led dimmer. Deze led dimmer is namelijk geschikt voor zowel fase afsnijdende als fase aansnijdende led lampen.

Geschikte merken led lampen icm deze led dimmer zijn oa:

 • IKEA
 • Philips
 • Osram
 • Megaman
 • Sylvania
 • Sencys (praxis)
 • Livarno Lux (Lidl)
 • Calex
 • Handson
 • Ecobright
 • En nog veel meer!

Deze ECO-DIM.01 led dimmer RLC is geschikt voor:

 • Led lampen 230V dimbaar (max. 300W)
 • Energie/Spaarlampen dimbaar (max. 300W)
 • Halogeenlampen 230V dimbaar (max. 300W)
 • Gloeilampen 230V dimbaar (max. 300W)
 • Laagspanningslampen met dimbare trafo, ingang 230V (max. 300W)

Niet geschikt voor gebruik icm kerntrafo's

Waarom deze universele led dimmer?

 

Geschikt voor 0-300W RC / 0-150W RL LED

Bijzonder is het grote dimbereik van deze led dimmer. Dit is 0-300W voor fase afsnijdende led lampen en 0-150W voor fase aansnijdende led lampen. Dit kun je zelfs al een dimbare led lamp van 1W aansluiten, totaalvermogen maar ook led lampen met een van 300W (bij RC lampen) of 150W (bij RL lampen).

 

Fase aansnijding & Fase afsnijding (R,L,C)

Voor led verlichting bestaan ​​er 2 dimtechnieken: fase aansnijding (R,L) en fase afsnijding (R,C). Deze led dimmer is voor beide dimtechnieken (R,L,C) geschikt. Hierdoor kun je de led-dimmer universeel (dus voor alle led-lampen) gebruiken.

Middels een schuifje op de led dimmer kun je de dimtechniek instellen. Werken jouw led lampen op fase aansnijding/RL/triac? Zet het schuifje dan op 'Leading (R,L)'. Werken jouw led lampen op fase afsnijding/RC/tronic? Zet het schuifje dan op 'Trailing (R,C)'. Weet je niet op welke dimtechniek jouw led lampen werken? Test dit dan tussendoor. De stand van uw led lampen het beste (stabiel) dimmen, is de stand die je nodig hebt.

Geschikt voor alle A-merken afdekmateriaal

Deze universele inbouwdimmer (groen/blauwe basiselement) verleden onder alle bekende merkenmateriaal afdek (incl. dimmerknop) in Nederland & België. Zo kun je altijd jouw eigen afdekmateriaal behouden of ander gewenst afdekmateriaal zelf kiezen.
passend onder enkele en meervoudige afdekramen

Geschikte merken afdekmateriaal:

 • Berker by Hager
 • Busch-Jaeger (muv 6540-7x)
 • Gira
 • JUNG
 • Kopp
 • Merten by Schneider 51xx en System M
 • PEHA
 • Ecobright

Niet geschikt:

 • Merten 57xx en D-Life
 • Niko
 • Dimmerknop met D-vormig gat, zoals Wintop, Plieger, GAMMA Everest
 • Dimmerknop met kliksysteem/klembevestiging, zoals Busch-Jaeger 6540-7 en Niko XXX-31003

De led dimmer wordt geleverd incl. 3 hulpstukken. Voor Busch-Jaeger gebruik je het ronde verdikkingsknopje en het ijzeren plaatje. Voor JUNG gebruik je de schroefjes. Dit staat tevens uitgelegd in de meegeleverde handleiding.

Kleine inbouwdiepte & Geschikt voor opbouw- en inbouwdozen met schroefgaten

Dankzij de kleine inbouwdiepte (23mm) voorbij deze inbouw led dimmer in iedere normale inbouwdoos en opbouwdoos met schroefgaten. Middels de schroefgaten kun je de dimmer in de inbouw/opbouwdoos bevestigen.

Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit

Dankzij de MIN potmeter kun je de lichtstabiliteit en dimbaarheid in het laagste lichtniveau handmatig instellen. Dit doe je door de eerste op minimale stand aan te zetten (middels drukken op de dimmer als en vervolgens naar links draaien). Gaat het licht knipperen? Draai de MIN potmeter dan iets naar rechts. Blijft het licht stabiel? Dan kun je de potmeter iets naar links draaien wanneer je nog verder terug wilt kunnen dimmen. Zo haal je de beste dimbaarheid en lichtstabiliteit uit jouw led-lampen.

Bescherming tegen overbelasting, oververhitting & geluidssignalen

De spanningsafhankelijke weerstand (VDR) kan worden aangesloten op led lampen zo veel mogelijk tegen fluctuaties in het net van buitenaf, zodat de veranderingen in het licht kunnen voorkomen. Daarnaast beschikt de dimmer over bescherming tegen oververhitting. Tot slot tegen overbelastingsbeveiliging de dimmer overbelasting. Dit is wanneer er een hoog vermogen op de dimmer is aangesloten, de dimmer automatisch automatisch uitschakelt en dus niet defect gaat.

Geruisloos dimmen

Dankzij de hoge kwaliteit en globale helderheid van deze led-dimmer kun je jouw led-lampen geruisloos dimmen. Geen zoemende dimmer van lampen meer dus!

Geschikt voor hotel/wisselschakeling en kruisschakeling

Het is mogelijk om deze led dimmer te gebruiken voor wisselschakeling, ook wel hotelschakeling genoemd. Deze kun je met een tweede schakelaar dezelfde groep bedienen. Het is nodig om dit altijd met één dimmer te doen en aan het andere punt te doen en te installeren. Een wissel/hotelschakeling met twee dimmers werkt niet optimaal. Ook geschikte voor kruisschakeling (1 led dimmer + 1 kruisschakelaar + 1 normale aan/uit schakelaar).

Soft-start systeem

Het soft-start systeem zorgt ervoor dat de led lampen op de laatst gebruikte dimstand aan gezet kunnen worden. Zo heb je altijd een rustige opstart van jouw led verlichting.

Geleverd incl. hulpstukken

Deze universele led in bouwdimmer wordt geleverd als bouwelement (groen/blauwe basiselement) met hulpstukken om de dimmer te bevestigen aan uw installatie afdekmateriaal. Het ringetje en moertje heb je altijd nodig om ieder merk afdekmateriaal op het inbouwelement te bevestigen. De 3 andere hulpstukken gebruik je bij afdekmateriaal van Busch-Jaeger, Niko en JUNG. Verder zijn alle andere A-merken afdekmateriaal met rond gat in dimmerknop materiaalmet zonder extra hulpstukken.

specificaties
Art.nr.ECO-DIM.01
EAN8719322370440
Fabrikant naamUniversele led-dimmer 0-300W RC/0-150W RL
Type DimmerWanddimmers
Aantal Dim-groepen1
GeheugenfunctieJa
Ingangsspanning220-240V AC
Vermogen minimaal (W)0,00
Vermogen maximaal (W)300,00 W
MontageInbouw
Breedte70,00 mm
Lengte23,80 mm
Hoogte70,00 mm
MerkEcoDim