Facebook Pixel

EcoDim Stekkerdimmer 0-150W

Op voorraad
op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
SKU
ECO-DIM.06
€ 24,95

✔️ 0-150W LED

✔️ Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit

✔️ MIN afstelling (Uniek!)

✔️ Bescherming tegen stoorsignalen

✔️ Geruisloos dimmen

✔️ Soft-start-syteem

✔️ Druk / draaiknop

✔️ Plug & Play

ECO-DIM.06: Stekkerdimmer led 0-150W, fase afsnijding

Steek de stekkerdimmer in het stopcontact en steek de eurostekker van jouw led lamp in deze stekkerdimmer. Vervolgens kun je met de druk/draaiknop de led lampen dimmen én aan/uit drukken. Uniek is de MIN afstelmogelijkheid, waarmee je zelf het minimale lichtniveau kunt instellen!

Dimt uitstekend met alle EcoBright GU10E27 en E14 dimbare led lampen, dimbare downlights en de Led inbouwspots. Tevens geschikt voor alle led lampen werkend op fase afsnijding (RC/trailing edge). Dit is ongeveer 90% van alle led lampen in NL & BE.

 

Deze ECO-DIM.06 led stekkerdimmer is geschikt voor:

  • Led lampen 230V dimbaar op fase afsnijding (0-150W)
  • Energie/Spaarlampen dimbaar (5-200W)
  • Halogeenlampen 230V dimbaar (5-200W)
  • Gloeilampen 230V dimbaar (5-200W)
  • Laagspanningslampen met dimbare elektronische/RC trafo (0-150W led/5-200W halogeen) 

Niet geschikt voor gebruik i.c.m. kerntrafo's

 

Geschikt voor 0-150W

De led stekkerdimmer heeft een groot bereik van 0-150W aan LED vermogen. Uiteraard dient er minimaal 1W op aangesloten te worden om te kunnen dimmen. De dimbaarheid gaat dus tot 0%, mits de dimbare led driver in/van de led lamp toereikend is.

Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit

Uniek en nergens anders verkrijgbaar op een stekkerdimmer is de MIN/COARSE potmeter. Hiermee kun je handmatig de dimbaarheid en lichtstabiliteit in de laagste lichtstand instellen. Zo haal je altijd de beste dimbaarheid uit jouw led lampen én zorg je dat het licht in het laagste lichtniveau niet gaat knipperen. Hoe je dit instelt lees je achter bovenstaand tabblad "Installatie".

Verder beschikt deze stekkerdimmer over een VDR (spanningsafhankelijke weerstand) welke ervoor zorgt dat fluctuaties in het net worden opgevangen. Zo worden de meeste schommelingen in het licht voorkomen.

Soft-start systeem

Het soft-start systeem zorgt ervoor dat de led lampen zachtjes aan gaan op de laatst gebruikte dimstand – ook in het lage lichtniveau. Dit betekent dat je geen flits ziet of dat de lampen niet eerst naar 100% lichtstand moeten alvorens te kunnen dimmen. De laatste dimstand wordt dus onthouden en bij de volgende keer inschakelen van de led lampen gaat het licht rustig aan op de laatst gebruikte stand.

Geruisloos dimmen

Dankzij de hoge kwaliteit van deze elektronische stekkerdimmer kunnen alle led lampen (werkend op fase afsnijding/tronic/RC) geruisloos gedimd worden. Geen zoemende led dimmer of led lampen dus!

Druk/draaiknop

Middels de druk/draaiknop kun je deze led stekkerdimmer dimmen. Je drukt de knop in om het licht aan/uit te zetten. Middels draaien kun je het licht harder/zachter dimmen.

Plug & Play!

Steek de stekkerdimmer in het stopcontact en het snoer/eurostekker van jouw led lampen in (het stopcontact van) de stekkerdimmer.. en je kunt direct dimmen! Gaan de led lampen knipperen of kun je niet ver terug dimmen? Stel dan de MIN/COARSE potmeter in. Deze zit achter de druk/draaiknop. Hoe dit werkt, lees je bij het tabblad “Installatie”.

specificaties
Art.nr.ECO-DIM.06
EAN8718322370976
Fabrikant naamECO-DIM.06 0-150W RC Stekkerdimmer
Type DimmerWanddimmers
GeheugenfunctieJa
Ingangsspanning220-240V AC
Vermogen minimaal (W)0,00
Vermogen maximaal (W)150,00 W
MontageInbouw
Breedte48,00 mm
Lengte110,00 mm
MerkEcoDim