Facebook Pixel

EcoDim Zigbee Inline Dimmer 250W

Op voorraad
op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
SKU
ECO-Dim.13
€ 54,95

✔️ Zigbee gecertificeerd

✔️ Spraakondersteuning

✔️ Tot maximaal 250W LED

✔️ Optimale Dimbaarheid & Lichtstabiliteit

✔️ Min en Max afstelling

✔️ Geruisloos dimmen

✔️ Soft-start syteem

Zigbee Inline Dimmer 250W


Wil jij de led armaturen in het plafond slim aansturen met een Zigbee smarthome systeem? Dan is deze Zigbee inline dimmer precies wat je zoekt.

Met deze Zigbee inline dimmer maak je diverse led armaturen slim. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dimbare led panelen of dimbare spots in het plafond. De Zigbee inline dimmer sluit je aan voor de dimbare voeding van de lichtbron. De dimmer plaats je vervolgens boven het plafond. Door de ECO-DIM.13 Zigbee inline dimmer vervolgens in te laden in jouw smarthome systeem/app kun je de dimmer met je mobiel/tablet aansturen.

Gebruik je een hub/controller zoals Philips Hue, HOMEY, Trust, Aduro Smart etc. i.c.m. met Google Assistant/Home? Of heb je een Amazon Alexa? Dan kan je deze inline dimmer ook spraak gestuurd bedienen.

Daarnaast beschikt de Zigbee led inline dimmer over een groot bereik (tot 250W led) en uitmuntende dimbaarheid en lichtstabiliteit (MIN én MAX afstelling).

Deze Zigbee inline dimmer is geschikt voor >90% van alle (normale) dimbare led lampen. De dimmer is te gebruiken met een smarthome systeem. Daarnaast zou je deze led inline dimmer ook kunnen koppelen aan een draadloze wandschakelaar. Zo kun je de dimmer ook fysiek aansturen. De dimmer wordt geleverd incl. duidelijke Nederlandse handleiding.

Geschikte led lampen/spots/panelen


Met deze Zigbee inline dimmer kan je jouw ‘domme’ led lampen toch ‘smart’ bedienen. Je hoeft/dient dus géén slimme led lampen op deze led dimmer aan te sluiten, maar simpelweg normale/domme led lampen (werkend op fase afsnijding/trailing edge).

Geschikte merken led lampen i.c.m. deze led dimmer zijn o.a.:

 • IKEA (m.u.v. Tradfri)
 • Philips (m.u.v. Hue)
 • Osram
 • Megaman
 • Sylvania
 • Sencys (Praxis)
 • Livarno Lux (Lidl)
 • Ecobright

Niet geschikt:

 • Pharox
 • Calex E14, met gedraaid staafje of Gold serie
 • Handson
 • Slimme led lampen, zoals Hue led lampen/Tradfri led lampen, etc.

Heb je led lampen van een ander merk en weet je niet of deze op fase afsnijding (of aansnijding) werken? Neem dan contact op met de leverancier van de led lampen. Indien deze het je niet kan vertellen, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. Uiteraard kan je ook testen of jouw led lampen op deze led dimmer werken. De dimmer kan niet kapot gaan indien de lampen toch op fase aansnijding blijken te werken. Goed om te weten: Zo'n 90% van alle led lampen in NL en BE werken op fase afsnijding. Hiermee heb je dus de juiste dimmer. Retourneren mag binnen 30 dagen, mits de dimmer en verpakking onbeschadigd zijn. Ook in onze webshop vind je led lampen. Deze werken allemaal op fase afsnijding, dus zijn goed te combineren met deze dimmer module.

Deze ECO-DIM.13 smart led inline dimmer fase afsnijding is geschikt voor:

 • Led lampen/spots/panelen dimbaar op fase afsnijding/trailing edge/R,C (max. 250W)
 • Energie/Spaarlampen dimbaar (max. 300W)
 • Halogeenlampen 230V dimbaar (max. 300W)
 • Gloeilampen 230V dimbaar (max. 300W)
 • Laagspanningslampen met dimbare elektronische trafo, input 230V (max. 250W)

Niet geschikt voor gebruik i.c.m. kerntrafo's

Let op: Plaats nooit een gemixte lading (bijv. combi led en halogeen) op één dimmer.

Waarom deze Zigbee inline dimmer?

Zigbee gecertificeerd


Deze led dimmer is een gecertificeerd Zigbee product. De dimmer is voorzien van de Zigbee 3.0 chip en is geschikt voor bijna alle Zigbee domotica in de huidige markt. De updates van deze chips gaan automatisch “over the air”, dus je hoeft hier niets voor te doen.

Plaatsing boven het plafond


De Zigbee inline dimmer is bedoeld voor armaturen die in het plafond zitten. Hierbij kun je denken aan spots en panelen. Het voordeel hiervan is dat je de dimmer gewoon boven het plafond kunt plaatsen. 

Geschikt voor de meeste Zigbee domotica/apps 


De Zigbee inline dimmer is te gebruiken in combinatie met de meeste Zigbee domotica/smarthome systemen. Hieronder een aantal app's en controllers waarmee de ECO-DIM.13 inline dimmer te combineren is. Wil je deze dimmer nou gebruiken zonder hub of met een andere smarthome app? Kies dan voor de WiFi inline dimmer.

 • Google Assistant/Google Home (via een Zigbee hub)
 • Amazon Alexa
 • Philips Hue
 • Homey
 • Futurehome
 • Trust
 • Aduro Smart
 • Aeotec SmartThings
 • WINK
 • IKEA Dirigera

Niet geschikt:

 • TRÅDFRI (wel te koppelen via Touchlink, niet in app zichtbaar)
 • Apple HomeKit

Touchlink ondersteuning


Middels Touchlink is de dimmer ook zonder controller/hub te koppelen aan andere Touchlink ondersteunende hardware. Hierbij heb je dus geen controller nodig om bijvoorbeeld de dimmer te kunnen koppelen aan draadloze schakelaars en/of afstandsbediening, waarmee je bijv. een draadloze wisselschakeling kunt creëren.

Spraakondersteuning (Amazon Alexa & Google Assistant/Home)


Jij: “Hey Google/Alexa, zet EcoDim aan.”
Google Home: “Oké, ik doe EcoDim aan.”
Alexa: “Oké.”

Jij: “Hey Google/Alexa, zet EcoDim op 5%.”
Google Home: “Oké, ik stel de helderheid van EcoDim in op 5%.”
Alexa: “Oké.”

Zo makkelijk kan het zijn. De Zigbee inline dimmer werkt perfect met spraakbesturing van Alexa en Google. Bij laatstgenoemde is er natuurlijk ook in een Nederlandstalige variant terwijl Alexa momenteel alleen nog in het Engels beschikbaar is. Bij Google heb je uiteraard wel een hub/controller nodig om de dimmer spraak gestuurd te kunnen bedienen.

In de app die je gebruikt kan je de dimmer een bepaalde naam geven, bijv. “EcoDim” of “dimmer woonkamer”. Vervolgens kan je deze “naam” gebruiken in de communicatie naar de Google Home of Amazon Alexa speaker. Wanneer je deze “naam” gebruikt in de communicatie naar Google Home of Amazon Alexa speaker, zal de desbetreffende dimmer hierop reageren.

Geschikt tot 250W led


De Zigbee inline dimmer heeft een groot bereik tot maar liefst 250W LED. Hiermee kan je dus zowel hele lage vermogens (bijv. 1 led lamp) als een hoog totaalvermogen uitstekend dimmen.

Let erop dat de dimkwaliteit altijd afhankelijk is van zowel de dimbare led lamp/driver en de led dimmer. De led dimmer dient afstelmogelijkheden te hebben. Daarmee zit je met deze dimmer dus goed. De led lamp dient over een kwalitatieve dimbare led driver (onderdeel in de led lamp) te beschikken. Is deze van hoge kwaliteit? Dan kan de led lamp met deze led dimmer helemaal tot 0W terug dimmen.


Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit / MIN & MAX afstelling


Je kan de Zigbee led inline dimmer specifiek op jouw aangesloten led lampen afstellen. Met de MIN potmeter regel je het minimale licht en de stabiliteit in de laagste lichtstand. Met de MAX potmeter stel je de maximale lichtopbrengst en lichtstabiliteit in de hoogste stand in.

Bescherming tegen overbelasting & stoorsignalen


De spanningsafhankelijke weerstand (VDR) beschermt de aangesloten led lampen zo veel mogelijk tegen fluctuaties in het net van buitenaf, zodat de meeste schommelingen in het licht kunnen worden voorkomen. Tevens is de dimmer beschermd tegen oververhitting. Tot slot zorgt de overload protection ervoor dat de Zigbee dimmer beschermd is tegen overbelasting van de dimmer, zoals een te hoog aangesloten wattage.

Geruisloos dimmen


Dankzij de hoge kwaliteit van deze elektronische smart dimmer kunnen alle led lampen (werkend op fase afsnijding/RC) geruisloos gedimd worden. Geen zoemende dimmer of led lampen dus!

Soft-start systeem


Het soft-start systeem zorgt ervoor dat de lampen op de laatst gebruikte dimstand aan gezet kunnen worden. Let wel, indien je de lampen lager dan 10% had staan, zal de dimmer de led lampen (bij het opnieuw aanzetten) op 10% aan zetten. Je kan vervolgens handmatig de lampen weer iets verder terug dimmen. Dit is ter voorkoming dat de lampen niet genoeg voeding krijgen om aan te kunnen springen. Bij alles boven de 10% wordt exact dezelfde stand weer gebruikt bij het inschakelen.

specificaties
Art.nr.ECO-Dim.13
EAN8719322373663
Fabrikant naamZigbee led inline dimmer 250W | ECO-DIM.13 Zigbee
Type DimmerSnoerdimmers
GeheugenfunctieJa
Ingangsspanning220-240V AC
Vermogen minimaal (W)0,00
Vermogen maximaal (W)250,00 W
AfstandsbedieningExclusief
MontageLosstaand
Breedte47,00 mm
Lengte101,00 mm
Hoogte27,00 mm
MerkEcoDim