Facebook Pixel

E14 LED Lampen

De ‘E’ in E14 staat voor Edison en 14 staat voor de diameter van de fitting van deze LED lamp. Het is een schroefdraad fitting die je moet draaien. Van oorsprong waren er alleen E27 fittingen. Het ontstaan van de kleinere, E14 fitting komt doordat men op een gegeven moment kleine lampen kon maken en er dus kleinere lichtbronnen nodig waren. Ze werken op 230V. In bijvoorbeeld hanglampen zitten vaak E27 fittingen. In bijvoorbeeld moderne wandlampen zitten in de kleine lampjes vaak E14 fittingen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 205

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 205

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina

E14 LED Lamp, wat betekent het?


E14 is een type en formaat van een fitting van een lamp. Dit is het aansluitingspunt van een lamp. De E14 is een schroeffitting met een diameter van 14 mm. Deze fitting wordt ook wel een kleine fitting genoemd. Dit houdt in dat als u een kleine E14 fitting wilt vervangen, dit vrijwel altijd mogelijk is met een andere lamp met een E14 fitting. Hierbij moet wel gelet worden op het formaat van de lamp, zodat deze nog wel in de behuizing past.

 

E14 lampen met verschillende kleuren glas.


Bij deze lampen kunnen er verschillende kleuren glas gebruikt worden voor een extra effect. Hieronder kunt u de verschillende kleuren glas zien die het meest gebruikt worden.

  • Helder Glas ( hier kunt u het filament zien van de E14 LED Lamp )
  • Opaal ( Dit kleur glas is mat wit, u kunt u hier dus niet door heen kijken. )
  • Frosted ( Dit kleur glas heeft een witte uitstraling maar je kan hier wel door heen kijken, denk aan een bevroren auto ruit )
  • Gold ( Dit glas heeft een Goudkleurige uitstraling, hierdoor zien deze lampen er snel gezelliger en sfeervoller uit en geven zij een warmere uitstraling )

 

Dimbare E14 LED Lampen


Een groot deel van de onze LED Lampen zijn dimbaar. Maar helaas niet alles, om te zien of een lamp dimbaar is of niet kunt u dit altijd te weten komen aan de titel en de specificaties van de lamp. Met dimbare E14 LED Lampen kunt u de lichtintensiteit dimmen waardoor er minder licht van de lichtbron afkomt. LET OP, wanneer u een LED lamp wilt dimmen moet er gebruik gemaakt worden van een LED Dimmer.

Met sommige Dimbare LED Lampen kunt u niet alleen de lichtintensiteit dimmen, maar ook de kleurtemperatuur. Deze lampen zijn gemarkeerd met het label ‘’Dim to Warm’’. Deze lampen zijn perfect wanneer u het ene moment witter licht wilt en het andere moment meer sfeerlicht.

 

E14 Kaarslampen


E14 kaarslampen hebben, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, de vorm van een kaars; met een spitse bovenkant en een slanke onderkant. Wij verkopen daarnaast ook sierkaarsen, die voorzien zijn van een sierlijk puntje, waardoor deze qua uiterlijk nog meer in de buurt komen van een 'echte' kaars. Al deze kaarslampen hebben een kleine fitting en zijn perfect voor kroonluchters of smalle armaturen.

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor mijn E14 LED Lampen


U heeft het vast wel gezien, allemaal verschillende kleurtemperaturen bij de LED Verlichting, maar welke kan u nou het beste kiezen? voor het gemak hebben wij onderstaand schema uitgewerkt over welke lichtkleuren u het best kunt kiezen en voor welke toepassingen ze zoal geschikt zijn. de kleurtemperatuur wordt aangegeven met een Kelvin waarde (K), hier geldt hoe lager de kelvin waarde hoe warmer het licht is. Klik gerust op de kelvin waarde om omgeleid te worden naar alle E14 lampen met deze lichtkleur!

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800-2100 Kelvin (Flame) Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6500 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

Het verschil tussen een E14, E27 en E40 fitting.


Er zijn 3 verschillende soorten schroeffittingen. Hierdoor is het soms lastig om onderscheid te maken tussen de verschillende fittingen of welke lampenfitting u nou daadwerkelijk nodig heeft. Door de lampen naast elkaar te leggen komt u er al snel achter dat de ene groter is dan de andere.

 

E14 LED Lampen online kopen


Bestel gemakkelijk, simpel en veilig uw nieuwe E14 LED Lampen bij Ledworld.nl, Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst voor 16:00 op een werkdag, wordt uw bestelling de volgende dag al geleverd! Al onze E14 LED Lampen hebben een garantie van 2 Jaar. Heeft u nog vragen over de E14 LED Lamp? neem dan gerust contact met ons op.