Facebook Pixel

R7S LED Lampen

Van oorsprong waren R7S glazen staafjes van 78 mm of 118 mm breed, met aan beide uiteinden een rond gat welke u tussen twee klemmen plaatst. Deze klemmen staan een beetje onder druk en houden de lamp op zijn plaats. Uiteraard is hier nu ook een LED-variant van die heel veel energie bespaart. Het nadeel van de LED R7S is dat deze groter zijn dan de halogeenstaafjes. U moet dus wel de ruimte in de armatuur hebben om ze te kunnen plaatsen. Smalle dunne R7S varianten zijn veelal nog niet goed dimbaar door ruimtegebrek in de lamp.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 20

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 20

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Wat zijn R7S led lampen?


R7S led lampen zijn een type led verlichting, deze lampen zijn speciaal ontworpen om te passen in armaturen die traditioneel halogeenlampen met hetzelfde formaat gebruiken. De R7S led wordt ook wel een buislamp genoemd in de volksmond. Wanneer u een oude vloerlamp of ander armatuur bestaat de kans dat er een R7S lamp in zit. R7s led lampen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en wattages. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse toepassingen.

R7s led lampen waren oorspronkelijk halogeenstaaflampen. Deze hebben aan beide zijden een sokkel met contacten en worden gebruikt voor buiten- en binnenverlichting.

Met hoge wattages tot enkele duizenden watt en een lichtemissie van 360°zorgen halogeenstaaflampen voor de verlichting van gebouwen. Ook worden deze gebruikt in krachtige bouwspots en zelfs om sportvelden te verlichten. In de woonkamer worden R7s halogeenlampen gebruikt in plafond-, hang- en wandlampen en vooral in uplighters.

Voordelen van R7S led lampen


R7S led lampen hebben veel voordelen. Hierdoor hebben wij deze voor u hieronder op een rijtje gezet

  • Energiezuinig: R7S LED lampen verbruiken tot 80% minder energie dan traditionele halogeenlampen, waardoor ze een aanzienlijke energiebesparing opleveren en uw elektriciteitsrekening verlagen.

  • Langere levensduur: Met een levensduur tot wel 50.000 uur gaan R7S LED lampen veel langer mee dan halogeenlampen, waardoor u minder vaak lampen hoeft te vervangen en kosten bespaart.

  • Milieuvriendelijk: Dankzij hun energiezuinigheid en de afwezigheid van giftige stoffen zoals kwik, zijn R7S LED lampen een milieuvriendelijke keuze die bijdraagt aan een duurzame leefomgeving.

  • Directe verlichting: R7S LED lampen hebben geen opwarmtijd nodig en geven direct helder licht zodra ze worden ingeschakeld. Dit zorgt voor een efficiënte en directe verlichting in elke ruimte.

 

R7S Led lampen gebruiken


R7S led lampen zijn veelzijdig in gebruik en daarom dus ook geschikt in veel verschillende toepassingen. R7S led lampen worden vaak gebruikt voor binnenverlichting van woonkamers tot keuken en slaapkamers. Maar ook is de buitenverlichting zeker geen uitzondering. R7S led lampen zijn namelijk erg duurzaam en weerbestendig, hierdoor zijn deze R7S lampen een uitstekende keuze om uw tuin, oprit en terras te verlichten.

 

Dimbare R7S LED Lampen


Een groot deel van de onze LED Lampen zijn dimbaar. Maar helaas niet alles, om te zien of een lamp dimbaar is of niet kunt u dit altijd te weten komen aan de titel en de specificaties van de lamp. Met dimbare R7S LED Lampen kunt u de lichtintensiteit dimmen waardoor er minder licht van de lichtbron afkomt. LET OP, wanneer u een LED lamp wilt dimmen moet er gebruik gemaakt worden van een LED Dimmer.

Met sommige Dimbare LED Lampen kunt u niet alleen de lichtintensiteit dimmen, maar ook de kleurtemperatuur. Deze lampen zijn gemarkeerd met het label ‘’Dim to Warm’’. Deze lampen zijn perfect wanneer u het ene moment witter licht wilt en het andere moment meer sfeerlicht.

Door het frakante formaat van de R7S LED Lamp, zijn de dimbare varianten vaak een stuk dikker omdat de dimbare driver niet zomaar standaard in een fitting past bij deze lichtbron. Let dus goed op wanneer u voor een dimbare R7S lamp kiest, dat deze de juiste formaat is.

 

Waar moet ik opletten bij een R7S led lamp?


Zoals al eerder verteld, zijn R7S led lampen in verschillende maten en kleuren beschikbaar. Maar ook met verschillende functies zoals dimbaarheid. Hieronder vertellen wij graag over waar u aan moet denken als u een R7S led lamp gaat kopen.

 

Verschillende R7S Lengtes


R7s lampen zijn verkrijgbaar in de lengtes van 78 mm, 118 mm en 189 mm voor de verschillende toepassingen. Met hun briljante licht en dimbaarheid, waar halogeenlampen algemeen om bekend staan, alsmede hun hoge kleurweergave, zijn R7s LED lampen de perfecte oplossing

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor mijn R7S LED Lampen


U heeft het vast wel gezien, allemaal verschillende kleurtemperaturen bij de LED Verlichting, maar welke kan u nou het beste kiezen? voor het gemak hebben wij onderstaand schema uitgewerkt over welke lichtkleuren u het best kunt kiezen en voor welke toepassingen ze zoal geschikt zijn. de kleurtemperatuur wordt aangegeven met een Kelvin waarde (K), hier geldt hoe lager de kelvin waarde hoe warmer het licht is. Klik gerust op de kelvin waarde om omgeleid te worden naar alle R7s lampen met deze lichtkleur!

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800-2100 Kelvin (Flame) Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6500 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.