Facebook Pixel

E14 LED Spots

De ‘E’ in E14 staat voor Edison en 14 staat voor de diameter van de fitting in de LED spot. Het is een schroefdraad fitting die je moet draaien. Van oorsprong waren er alleen E27 fittingen. Het ontstaan van de kleinere, E14 fitting komt doordat men op een gegeven moment kleine lampen kon maken en er dus kleinere lichtbronnen nodig waren. Ze werken op 230V. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

E14 LED Spots, wat betekent het?


E14 is een type en formaat van een fitting van een lamp. Dit is het aansluitingspunt van een lamp. De E14 is een schroeffitting met een diameter van 14 mm. Deze fitting wordt ook wel een kleine fitting genoemd. Dit houdt in dat als u een kleine E14 fitting wilt vervangen, dit vrijwel altijd mogelijk is met een andere lamp met een E14 fitting. E14 LED Spots zijn de spots varianten van de normale e14 lampen, deze spots worden vaak gebruikt als spotlight om bepaalde ruimtes van uw woning uit te lichten.

 

Dimbare E14 LED Spots


Een groot deel van de onze LED Lampen zijn dimbaar. Maar helaas niet alles, om te zien of een lamp dimbaar is of niet kunt u dit altijd te weten komen aan de titel en de specificaties van de lamp. Met dimbare E14 LED Lampen kunt u de lichtintensiteit dimmen waardoor er minder licht van de lichtbron afkomt. LET OP, wanneer u een LED lamp wilt dimmen moet er gebruik gemaakt worden van een LED Dimmer.

Met sommige Dimbare LED Lampen kunt u niet alleen de lichtintensiteit dimmen, maar ook de kleurtemperatuur. Deze lampen zijn gemarkeerd met het label ‘’Dim to Warm’’. Deze lampen zijn perfect wanneer u het ene moment witter licht wilt en het andere moment meer sfeerlicht.

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor mijn E14 LED Spots


U heeft het vast wel gezien, allemaal verschillende kleurtemperaturen bij de LED Verlichting, maar welke kan u nou het beste kiezen? voor het gemak hebben wij onderstaand schema uitgewerkt over welke lichtkleuren u het best kunt kiezen en voor welke toepassingen ze zoal geschikt zijn. de kleurtemperatuur wordt aangegeven met een Kelvin waarde (K), hier geldt hoe lager de kelvin waarde hoe warmer het licht is. Klik gerust op de kelvin waarde om omgeleid te worden naar alle E14 lampen met deze lichtkleur!

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800-2100 Kelvin (Flame) Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6500 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

Het verschil tussen een E14, E27 en E40 fitting.


Er zijn 3 verschillende soorten schroeffittingen. Hierdoor is het soms lastig om onderscheid te maken tussen de verschillende fittingen of welke lampenfitting u nou daadwerkelijk nodig heeft. Door de lampen naast elkaar te leggen komt u er al snel achter dat de ene groter is dan de andere.

 

E14 LED Spots online kopen


Bestel gemakkelijk, simpel en veilig uw nieuwe E14 LED Spots bij Ledworld.nl, Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst voor 16:00 op een werkdag, wordt uw bestelling de volgende dag al geleverd! Al onze E14 LED Spots hebben een garantie van 2 Jaar. Heeft u nog vragen over de E14 LED Spots? neem dan gerust contact met ons op.