Facebook Pixel

G53 LED Spots

Enkel een AR111 lichtbron heeft een G53 fitting in de LED Spot. De AR111 lichtbron heeft een doorsnede van 111 mm en wordt voornamelijk gebruikt in grote opbouwspots en inbouwspots. Deze grote LED spots geven indirecte verlichting op 12V. Let wel op, voor een 12V lichtbron heb je altijd een transformator nodig. De lichtbronnen worden vastgezet doormiddel van schroeven of klemmen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een G53 LED Spot?


De G53 LED lampen zijn de zuinige en duurzame vervangers van de G53 Halogeenlampen. Deze lichtbronnen hebben hun naam gekregen door de afstand tussen de lampen voeten (53 Millimeter). Omdat deze LED Lampen qua uiterlijk lijken op een schotel worden deze ook wel UFO’s genoemd. Een belangrijk kenmerk van deze G53 LED Lamp is de hoge kleurweergave van 90-99 Ra. Dit zorgt ervoor dat de kleuren echt tot leven komen en op natuurlijke wijze worden weergeven.

 

Dimbare G53 LED Spots


Een groot deel van de onze G53 LED Spots zijn dimbaar. Maar helaas niet alles, om te zien of een lamp dimbaar is of niet kunt u dit altijd te weten komen aan de titel en de specificaties van de lamp. Met dimbare LED Lampen kunt u de lichtintensiteit dimmen waardoor er minder licht van de lichtbron afkomt. LET OP, wanneer u een LED lamp wilt dimmen moet er gebruik gemaakt worden van een LED Dimmer.

 

Is een G53 LED Spot 12V?


Een G53 LED Spot werkt inderdaad op 12V. Aangezien het netstroom op 220-240V werkt in uw huis, kunnen G53 LED Spots niet rechtstreeks op het netstroom aangesloten worden. Hier heeft u een 12V LED transformator voor nodig. Deze transformator zet de stroom van 220-240V om naar 12V, zodat uw G53 LED verlichting goed werkt.

 

Wat betekenen de letters AR111 bij G53 Led Spots?


U bent het vast wel tegengekomen, een G53 LED Spot waar in de titel of beschrijving AR111 bij staat. De cijfer en letter combinatie AR111 wil zeggen dat dit de vorm is van de LED spot, ook heeft het te maken met de diameter van de LED verlichting (111 millimeter). De letters AR staan voor Aluminium reflector.

 

Waar moet je opletten bij het kiezen van een G53 LED Spot?


Het is goed om te weten dat de G53 LED Spots in ons assortiment over verschillende gradenbundels bevatten, oftewel de stralingshoek. Daarbij kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen smalle gradenbundels (4 tot 19 graden), zodat u precies dat ene plekje wilt uitlichten. Of een medium gradenbundel (24 tot 45 graden). Hierdoor merkt u al snel dat de G53 LED spot geschikt is als accentverlichting. Door de verschillende gradenbundels kunt u verschillende objecten in de spotlight zetten. Denk bijvoorbeeld aan een Schilderij in een museum of groente/fruit in de supermarkt.

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor mijn G53 LED Spot?


U heeft het vast wel gezien, allemaal verschillende kleurtemperaturen bij de LED Verlichting, maar welke kan u nou het beste kiezen? voor het gemak hebben wij onderstaand schema uitgewerkt over welke lichtkleuren u het best kunt kiezen en voor welke toepassingen ze zoal geschikt zijn. de kleurtemperatuur wordt aangegeven met een Kelvin waarde (K), hier geldt hoe lager de kelvin waarde hoe warmer het licht is. Klik gerust op de kelvin waarde om omgeleid te worden naar alle E27 lampen met deze lichtkleur!

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800-2100 Kelvin (Flame) Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6500 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

G53 LED Spots online kopen


Bestel gemakkelijk, simpel en veilig uw nieuwe G53 LED Spots bij Ledworld.nl, Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst voor 16:00 op een werkdag, wordt uw bestelling de volgende dag al geleverd! Al onze G53 LED Spots hebben een garantie van 2 Jaar. Heeft u nog vragen over de G53 LED Spots? neem dan gerust contact met ons op.