Facebook Pixel

GU10 LED Spots

De GU10 fitting is een typische fitting voor LED spots. Een LED spot met een GU10 fitting heeft een bajonetsluiting: je drukt de lamp in het voetje en draait de lamp rechtsom. De LED lampen zijn makkelijk te installeren en werken rechtstreeks op 230V. De letters ‘GU’ geven weer dat het gaat om een steekfitting met pinnen in plaats van een schroefdraad fitting. De afstand tussen de pinnen van de GU10 fitting is 10 mm. GU10 LED spots hebben wij in alle lichtkleuren. Wilt u extra sfeer in huis creëren? Kies voor Warmglow of dim to warm GU10 Spots. Dim eenvoudig van warmwit licht naar sfeervolle extra warme flame licht. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 109

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 109

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina

Wat is een GU10 LED Spot?


Een GU10 LED Spot is de meest bekende verlichting onder de LED Spotjes voor woningen en bedrijven. Deze lichtbron heeft een GU10 fitting. Deze spot heeft een Bi-pin design, dat houdt in dat de spot is voorzien van twee pinnen aan de onderzijde van de lichtbron. Deze pinnen staan 10 millimeter uit elkaar. Van daar de naam GU10

 

Dimbare GU10 LED Spots


Een groot deel van de onze GU10 LED Spots zijn dimbaar. Maar helaas niet alles, om te zien of een lamp dimbaar is of niet kunt u dit altijd te weten komen aan de titel en de specificaties van de lamp. Met dimbare LED Lampen kunt u de lichtintensiteit dimmen waardoor er minder licht van de lichtbron afkomt. LET OP, wanneer u een LED lamp wilt dimmen moet er gebruik gemaakt worden van een LED Dimmer.

 

Waarvoor worden spotjes met een GU10 fitting gebruikt?


Deze GU10 LED Spots worden vooral gebruikt in spotarmaturen. Dit komt door de stralingshoek van een GU10 Spot. Wanneer u meerdere GU10 spots achter elkaar installeert of op een bepaalde hoogde kunnen deze spotjes ook als algemene verlichting dienen.

Doordat de GU10 LED Spot kan worden toegepast als accent- en algemene verlichting, is deze spot zeer divers te gebruiken in: Woningen, kantoren, winkels, horeca en nog veel meer.

 

Wat heb ik nodig voor een GU10 Spot?


Omdat het installeren van een GU10 spot zo gemakkelijk is, heeft u eigenlijk maar 1 ding nodig! Dat is de GU10 Fitting, De fitting van de GU10 LED spots bestaan uit twee voetjes. Om deze vast te kunnen zetten, moeten de voetjes een kwartslag gedraaid worden.

 

Hoe Installeer ik een GU10 LED Spot?


Het installeren / vervangen van deze LED spots is heel gemakkelijk. De installatie van deze spots is namelijk altijd hetzelfde.

  1. Sluit de GU10 Fitting aan op het netstroom 240V.
  2. Druk de GU10 Spot in de GU10 fitting bij de 2 grote gaten.
  3. Draai de spot een kwartslag totdat deze vast zit.

En klaar! Zo gemakkelijk is het om uw halogeen spot te vervangen naar een LED Spot.

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor mijn GU10 LED Spots


U heeft het vast wel gezien, allemaal verschillende kleurtemperaturen bij de LED Verlichting, maar welke kan u nou het beste kiezen? voor het gemak hebben wij onderstaand schema uitgewerkt over welke lichtkleuren u het best kunt kiezen en voor welke toepassingen ze zoal geschikt zijn. de kleurtemperatuur wordt aangegeven met een Kelvin waarde (K), hier geldt hoe lager de kelvin waarde hoe warmer het licht is. 

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800-2100 Kelvin (Flame) Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6500 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

GU10 LED Spots online kopen


Bestel gemakkelijk, simpel en veilig uw nieuwe GU10 LED Spots bij Ledworld.nl, Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst voor 16:00 op een werkdag, wordt uw bestelling de volgende dag al geleverd! Al onze GU10 LED Spots hebben een garantie van 2 Jaar. Heeft u nog vragen over de GU10 LED Spots? neem dan gerust contact met ons op.