Facebook Pixel

GU4 LED Spots

De GU4 LED spots zijn heel klein en stralen bijna helemaal rondom. Ze werken meestal op 12V en komen vaak voor in sfeerverlichting. Tegenwoordig zien we ook GU4 LED spots op 230V. Let dus goed op welke u zelf heeft en de specificaties van de nieuwe. Tussen de pinnetjes zit 4 mm en zijn 1mm dik. Let wel op, voor een 12V lichtbron heb je altijd een transformator nodig. Je hoeft de lichtbron enkel in te pluggen en het werkt. De lampjes mag je gerust met je vingers aanraken. Advies nodig? bel of mail gerust.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voordelen van een GU4 LED Spot?


Er zijn genoeg voordelen als u besluit om de GU4 spot te gebruiken! Allereerst is het heel gemakkelijk deze LED spot te installeren door het steeklampvoetje. Deze 2 pinnen staan 4 millimeter uit elkaar ( van daar de naam ) en kunnen gemakkelijk in de GU4 Fitting gestoken worden. Wat verder een voordeel is in plaats van het compacte formaat van deze spotjes, is dat de GU4 spotjes een zeer laag energieverbruik hebben en een gemiddelde levensduur van 25000 hebben.

 

Dimbare GU4 LED Spots


Een groot deel van de onze GU4 LED Spots zijn dimbaar. Maar helaas niet alles, om te zien of een lamp dimbaar is of niet kunt u dit altijd te weten komen aan de titel en de specificaties van de lamp. Met dimbare LED Lampen kunt u de lichtintensiteit dimmen waardoor er minder licht van de lichtbron afkomt. LET OP, wanneer u een LED lamp wilt dimmen moet er gebruik gemaakt worden van een LED Dimmer.

 

Is een GU4 LED Spot 12V?


Een GU4 LED Spot werkt inderdaad op 12V. Aangezien het netstroom op 220-240V werkt in uw huis, kunnen GU4 LED Spots niet rechtstreeks op het netstroom aangesloten worden. Hier heeft u een 12V LED transformator voor nodig. Deze transformator zet de stroom van 220-240V om naar 12V, zodat uw G53 LED verlichting goed werkt.

 

Wat betekenen de letters MR11 bij GU4 LED Spots?


U bent het vast wel tegengekomen, een GU4 LED Spot waar in de titel of beschrijving MR11 bij staat. De cijfer en letter combinatie MR11 wil zeggen dat dit de vorm is van de LED spot in dit geval gaat het om een ‘’Multifaced Reflector’’. Die een diameter van 11 achtste inch hebben.

 

Het verschil tussen een GU4 en G4 LED spot


Zowel een G4 LED Lamp als een GU4 LED Spot hebben 2 pinnen die 4 millimeter uit elkaar staan. Beiden LED verlichtingen werken op 12 Volt. Het verschil tussen deze twee lampen zit hem dus alleen in de vorm. Terwijl de GU4 LED zoals eerder genoemd een MR11 lampvorm hebben, behoren de G4 LED lampen tot de categorie ‘Pin-Base’ lampen, oftewel steeklampen.

 

Het verschil tussen een GU4 en GU5.3 LED Spot


GU4 en GU5.3 bezitten beide een fitting met 2 pinnen, wel is de afstand verschillend tussen beide pinnen. Deze is bij een GU4 LED spot 4 millimeter en bij een GU5.3 LED spot 5,3 millimeter. Ook zijn beide LED spots verschillend in vorm.

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor mijn GU4 LED Spots


U heeft het vast wel gezien, allemaal verschillende kleurtemperaturen bij de LED Verlichting, maar welke kan u nou het beste kiezen? voor het gemak hebben wij onderstaand schema uitgewerkt over welke lichtkleuren u het best kunt kiezen en voor welke toepassingen ze zoal geschikt zijn. de kleurtemperatuur wordt aangegeven met een Kelvin waarde (K), hier geldt hoe lager de kelvin waarde hoe warmer het licht is. 

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800-2100 Kelvin (Flame) Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6500 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

GU4 LED Spots online kopen


Bestel gemakkelijk, simpel en veilig uw nieuwe GU4 LED Spots bij Ledworld.nl, Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst voor 16:00 op een werkdag, wordt uw bestelling de volgende dag al geleverd! Al onze GU4 LED Spots hebben een garantie van 2 Jaar. Heeft u nog vragen over de GU4 LED Spots? neem dan gerust contact met ons op.