Facebook Pixel

GU5.3 LED Spots

Een GU5.3 of MR16 fitting heeft een Bipin voet of ook wel een steekvoet genoemd. MR16 is een standaard aanduiding van een verbinding tussen fitting en armatuur. MR betekent ‘Multifaceted Reflector’ en heeft een diameter van 51 millimeter. MR16 lampen met een GU5.3 fitting worden gebruikt voor 12V spotjes. De fitting heeft twee pinnen met 5,3 mm afstand ertussen. Lichtbronnen met deze fitting worden voornamelijk gebruikt in badkamers, keukens en buitenhuis, omdat deze geschikt is voor 12V, wat een veilige spanning is voor deze natte ruimtes. Let wel op, voor een 12V lichtbron heb je altijd een transformator nodig. Je hoeft de lichtbron enkel in te pluggen en het werkt. De lampjes mag je gerust met je vingers aanraken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 31

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 31

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Wat is een GU5.3 LED Spot?


GU5.3 LED Spots, of ook wel MR16 Spots genoemd door de vorm, werken op 12 Volt. Hierdoor kunnen deze GU5.3 spots niet direct op het netstroom worden aangesloten. Hier heeft u een 12V Transformator voor nodig. Deze GU5.3 lampen worden meestal gebruikt als accentverlichting in kleine armaturen in uw woning en de horeca. Ten opzichte van een oude halogeenlamp garanderen deze GU5.3 LED spots een laag energieverbruik met een lange levensduur.

 

Dimbare GU5.3 LED Spots


Een groot deel van de onze GU5.3 LED Spots zijn dimbaar. Maar helaas niet alles, om te zien of een lamp dimbaar is of niet kunt u dit altijd te weten komen aan de titel en de specificaties van de lamp. Met dimbare LED Lampen kunt u de lichtintensiteit dimmen waardoor er minder licht van de lichtbron afkomt. LET OP, wanneer u een LED lamp wilt dimmen moet er gebruik gemaakt worden van een LED Dimmer.

 

Is een GU5.3 LED Spot 12V?


Een GU5.3 LED Spot werkt inderdaad op 12V. Aangezien het netstroom op 220-240V werkt in uw huis, kunnen GU5.3 LED Spots niet rechtstreeks op het netstroom aangesloten worden. Hier heeft u een 12V LED transformator voor nodig. Deze transformator zet de stroom van 220-240V om naar 12V, zodat uw GU5.3 LED verlichting goed werkt.

 

Wat betekenen de letters MR16 bij GU5.3 LED Spots?


U bent het vast wel tegengekomen, een GU5.3 LED Spot waar in de titel of beschrijving MR16 bij staat. De cijfer en letter combinatie MR16 wil zeggen dat dit de vorm is van de LED spot in dit geval gaat het om een ‘’Multifaced Reflector’’. Die een diameter van 16 achtste inch hebben.

 

Het verschil tussen een GU4 en GU5.3 LED Spot


GU4 en GU5.3 bezitten beide een fitting met 2 pinnen, wel is de afstand verschillend tussen beide pinnen. Deze is bij een GU4 LED spot 4 millimeter en bij een GU5.3 LED spot 5,3 millimeter. Ook zijn beide LED spots verschillend in vorm.

 

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor mijn GU5.3 LED Spots


U heeft het vast wel gezien, allemaal verschillende kleurtemperaturen bij de LED Verlichting, maar welke kan u nou het beste kiezen? voor het gemak hebben wij onderstaand schema uitgewerkt over welke lichtkleuren u het best kunt kiezen en voor welke toepassingen ze zoal geschikt zijn. de kleurtemperatuur wordt aangegeven met een Kelvin waarde (K), hier geldt hoe lager de kelvin waarde hoe warmer het licht is. 

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800-2100 Kelvin (Flame) Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers.
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6500 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

GU5.3 LED Spots online kopen


Bestel gemakkelijk, simpel en veilig uw nieuwe GU5.3 LED Spots bij Ledworld.nl, Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst voor 16:00 op een werkdag, wordt uw bestelling de volgende dag al geleverd! Al onze GU5.3 LED Spots hebben een garantie van 2 Jaar. Heeft u nog vragen over de GU5.3 LED Spots? neem dan gerust contact met ons op.