Top

Zoom

Details

LED strips zijn hot

LED strips zijn hot

LED strips zijn hot en dat is natuurlijk niet voor niets. Door de kleine afmetingen en handige plakstrip lopen de toepassingen zeer uiteen en om deze reden zie je ze steeds vaker. LED strips worden dan ook overal gebruikt, thuis, op de zaak, maar ook bijvoorbeeld bij hippe discotheken.

LED strips op maat

LED strips worden normaal gesproken geleverd op rollen van maximaal 5 meter. Bij ons kunt u echter ook terecht voor rollen van 50 meter.Alhoewel wij lange lengtes verkopen adviseren wij voor het mooiste resultaat, geen lengtes langer dan 10m te gebruiken. Langere lengtes zijn uiteraard te realiseren, maar daar dient een versterker voor gebruikt te worden. Deze strip heeft een breedte van 8 en een hoogte van 3, de lengte is natuurlijk afhankelijk van uw keuze. De strip is in te korten om de 50mm. Op deze manier kunt u de lengte van de strip volledig aanpassen naar uw eigen wens.

Omdat wij deze LED strip afknippen van een grote rol, krijgt u bij elk stuk van deze LED strip een connector met 60cm draad en een krimpkous. De connector is om de LED strip aan te sluiten, en de krimkous is om de verbinding van de connector te verstevigen.

Een 24 LED strip

Het is installeren van LED strips is niet moeilijk, maar toch zijn er enkele dingen waarop gelet moet worden. Het voltage van deze LED strip is 24, dit betekend dus dat de strip op gelijkspanning moet worden aangesloten. Zorg er in ieder geval voor dat de strip op het juiste voltage wordt aangesloten om problemen te voorkomen. Wij hebben natuurlijk de juiste LED voedingen in ons assortiment om uw strip op de perfecte manier te voeden. Deze voedingen worden echter niet meegeleverd en dienen apart besteld te worden. U kiest een de juiste LED voeding door het totale vermogen van us schakeling op te tellen en daar uw voeding/trafo op af te stellen. Heeft u bijvoorbeeld een totale schakeling met een vemogen van 50W, dan kiest u voor een trafo van zo'n 60W. Zorg er altijd voor dat u een trafo kiest met overcapaciteit dit zal de levensduur ten goede komen.

DC/DC convertor, stabilisator

Een stabilisator voor uw accuspanning

Wilt u uw LED strip gaan voeden met een accu? Let dan goed op. De spanning van een accu kan namelijk oplopen wanneer de accu voledig opgeladen is. Een 12VDC accu kan dan ineens zomaar 14VDC uitgeven. Dit soort stijgingen in accuspanning zijn funest voor LED strips. Het is dan ook van belang om deze spanningspieken te neutraliseren met een stabilisator. Een stabilisator zorgt ervoor dat de spanning altijd constant blijft, en dus dat uw LED strip niet kapot gaat. Stabilisatoren komen met verschillende utgangsspanningen, voor deze strip heeft u een 24 stabilisator nodig.

Uw LED strip koppelen

Het koppelen van LED strips

Graag willen wij u ook wat tips geven over het koppelen van de strips en hoe u dit gemakkelijk kunt doen. Voor het koppelen van LED strips kunt u gebruik maken van onze connectors. Deze handige dingetjes komen in vele verschillende soorten, allen met een net even andere functie. Er zijn connectors met draad, zonder draad, maar ook connectors met clips aan twee kanten. Het installeren van uw LED strip wordt ineens een fluitje van een cent.

Bent u echter zelf handig dan kunt u natuurlijk ook zelf solderen, zelf solderen krijgt van ons namelijk de voorkeur. Connectors zijn handig, maar ze hebben ook een aantal nadelen. Wanneer u de LED strips zelf soldeert is het resultaat namelijk robuuster. U kunt ons LED strip draad gebruiken om de strips aan elkaar te koppelen.

LED strips dimmen? Geen probleem!

LED strips kunt u op verschillende manieren dimmen. U kunt kiezen voor het zogenaamde primaire dimmen of het zogenaamde secundaire dimmen. Bij het primaire dimmen dimt u de voeding van de LED strip schakeling met een 230VAC dimmer. Met het secundaire dimmen plaatst u een laagvoltage dimmer tussen de voeding en de LED strip. Welke methode u moet kiezen is afhankelijk van de toepassing. Wilt u graag de strips bedienen met een afstandbediening? Dan heeft u meer keuze met het secundaire dimmen. Wilt u liever met een wanddimmer de verlichting dimmen? Dan kiest u voor het primaire dimmen. Bij primair dimmen is het wel van belang dat u een dimbare voeding uitkiest, voor secundair dimmen is een niet-dimbare voeding ook geschikt.

De opties voor het dimmen van uw LED strips zijn eindeloos, de hierboven beschreven opties zijn slechts een klein deel van alle mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het aansturen van meerdere lampen/strips met een enkele afstandsbediening. U kunt wanddimmers combineren met afstandbedieningen, maar ook zelfs gebruik maken van uw smartphone of tablet. Heeft u specifieke wensen laat het ons dan weten, wij helpen u graag om uw specifieke wensen invulling te geven.

LED strip in een LED profiel

Uw LED strip netjes wegwerken

Hoofdzakelijk worden LED strips gebruikt als indirecte verlichting. Maar waarom zou u de LED strip eigenlijk niet in het zicht plaatsen? LED strips hebben "puntjes" en die ziet u natuurlijk liever niet. Maar u hoeft die puntjes helemaal niet te zien met een LED profiel. Een LED profiel is een aluminium profiel waar de LED strip in geplakt kan worden. Het kunststoffen afdekkapje zorgt voor een prachtig verspreid licht.

Veilig kopen bij LEDworld.nl

Veilig kopen bij LEDworld.nl

Is het product niet naar wens, dan kunt u deze binnen een periode van 30 dagen na aankoop aan ons retourneren. Mocht u echter juist wel veel plezier van uw product hebben en gaat deze onverhoopt kapot, dan is dat geen probleem. Bij LEDworld.nl geniet u van een fabrieksgarantie van twee jaar. Heeft u problemen met dit product binnen deze periode, neem dan contact op met onze klantenservice.

Specificaties

merk Huismerk
Garantie 2 jaar
LED's per meter Nee
Hoogte 3
Breedte 8
lengte 5000
Kleurtemperatuur (K) 2700
Lichtkleur Warmwit
Lichthoek (°) 120
CRI 80
Lichtstroom per meter (lm) 42000
Werkspanning 24V DC
Levensduur (h) 25000
Energieverbruik (W) 3.8 W
IP-normering IP20 (binnen)
×