Top

Zoom

Details

LED strips zijn hot

LED strips zijn hot

LED strips zijn hot en dat is natuurlijk niet voor niets. Door de kleine afmetingen en handige plakstrip lopen de toepassingen zeer uiteen en om deze reden zie je ze steeds vaker. LED strips worden dan ook overal gebruikt, thuis, op de zaak, maar ook bijvoorbeeld bij hippe discotheken.

LED strips op maat

LED strips worden normaal gesproken geleverd op rollen van maximaal 5 meter. Bij ons kunt u echter ook terecht voor rollen van 50 meter.Alhoewel wij lange lengtes verkopen adviseren wij voor het mooiste resultaat, geen lengtes langer dan 10m te gebruiken. Langere lengtes zijn uiteraard te realiseren, maar daar dient een versterker voor gebruikt te worden. Deze strip heeft een breedte van 10 en een hoogte van 4, de lengte is natuurlijk afhankelijk van uw keuze. De strip is in te korten om de 50mm. Op deze manier kunt u de lengte van de strip volledig aanpassen naar uw eigen wens.

Omdat wij deze LED strip afknippen van een grote rol, krijgt u bij elk stuk van deze LED strip een connector met 60cm draad en een krimpkous. De connector is om de LED strip aan te sluiten, en de krimkous is om de verbinding van de connector te verstevigen.

Een 24 LED strip

Het is installeren van LED strips is niet moeilijk, maar toch zijn er enkele dingen waarop gelet moet worden. Het voltage van deze LED strip is 24, dit betekend dus dat de strip op gelijkspanning moet worden aangesloten. Zorg er in ieder geval voor dat de strip op het juiste voltage wordt aangesloten om problemen te voorkomen. Wij hebben natuurlijk de juiste LED voedingen in ons assortiment om uw strip op de perfecte manier te voeden. Deze voedingen worden echter niet meegeleverd en dienen apart besteld te worden. U kiest een de juiste LED voeding door het totale vermogen van us schakeling op te tellen en daar uw voeding/trafo op af te stellen. Heeft u bijvoorbeeld een totale schakeling met een vemogen van 50W, dan kiest u voor een trafo van zo'n 60W. Zorg er altijd voor dat u een trafo kiest met overcapaciteit dit zal de levensduur ten goede komen.

DC/DC convertor, stabilisator

Een stabilisator voor uw accuspanning

Wilt u uw LED strip gaan voeden met een accu? Let dan goed op. De spanning van een accu kan namelijk oplopen wanneer de accu voledig opgeladen is. Een 12VDC accu kan dan ineens zomaar 14VDC uitgeven. Dit soort stijgingen in accuspanning zijn funest voor LED strips. Het is dan ook van belang om deze spanningspieken te neutra