Facebook Pixel

24V LED Strips

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn 24V LED Strips


LED strips zijn veelzijdige verlichtingsbronnen en zijn gemaakt van flexibel materiaal waar de strips op zijn gemonteerd, ook zijn deze LED Strips daarom op maat te knippen en zijn ze beschikbaar in alle lichtkleuren en lichttypes zoals warmwit en RGB met wit kleuren. Hiernaast zijn 24V LED Strips een laagvoltage en daarom zuiniger en veiliger en gaan langer mee. Omdat de lichtopbrengst groot is op 24 volt kan je deze strips prachtig gebruiken als hoofdverlichting voor bijvoorbeeld uw plafond te verlichten.

 

Kenmerken van een 24V LED Strip


Wij hebben voor u de keuze makkelijker gemaakt, door alle kenmerken van een 24V LED Strip op een rijtje te zetten.

 • 24 Volt, dus een laag voltage en hierdoor zuinig, veilig en een lange levensduur
 • Geschikt als sfeerverlichting
 • Dimbaar
 • Geschikt om te integreren met smart home applicaties
 • Verschillende kleuren, van normaal warmwit tot RGB met witkleuren
 • Eenvoudig te monteren en makkelijk op maat te knippen
 • Koppelbaar en geschikt om in hoeken te plaatsen
 • Standaard geleverd op rollen van 5 meter

 

Waar kan ik een 24V LED Strip toepassen?


De mogelijkheden van een 24V LED strip zijn eindeloos, omdat deze strips bedoeld zijn als sfeerverlichting in zowel binnen en buiten situaties kunt u deze lichtbronnen overal plaatsen. Wanneer u voor een buitenplaats kiest, moet de LED Strip waterdicht zijn met een IP-Waarde van IP65 of hoger. Om het wat makkelijker te maken hebben wij een paar voorbeelden gegeven waar u de strips kunt toepassen.

 • In het plafond
 • In de badkamer
 • Onder de trap
 • Onder het bed
 • Rondom de TV
 • In de camper 
 • In de auto 
 • In de boot 

Wanneer u een LED Strip zoekt met een lagere lichtopbrengst, om bijvoorbeeld als sfeerverlichting te gebruiken. Raden wij aan om een 12V LED Strip te gebruiken.

 

24V LED Strip kopen


Door het grootte assortiment 24V LED Strips van Ledworld.nl, geloven wij erin dat uw nieuwe strip er wel tussen zit. Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst voor 16:00 op een werkdag, wordt uw bestelling de volgende dag al geleverd! Al onze strips hebben een garantie van 2 Jaar. Heeft u nog vragen over LED Strips? neem dan gerust contact met ons op.

 

Wat moet ik weten over de 24V LED Strips?


Het uitkiezen van een LED Strip kan soms al moeilijk genoeg zijn, maar je moet ook nog weten wat er nog meer nodig is om een LED Strip te kunnen monteren. Hierdoor hebben wij dit voor u op een rijtje gezet.

 

Welke soort LED Strip kan ik bestellen?


Bij ledworld hebben wij een breed assortiment aan LED Strips, hierdoor hebben wij het voor u makkelijker gemaakt om de juiste LED Strip te kiezen.

 • LED Strips met 60 LED's per meter: Deze Strips hebben 60 LED's per meter gemonteerd. Als u dus een LED strip heeft van 5 meter zitten daar in totaal 300 Ledjes op.
 • LED Strips met 120 LED's per meter: Deze Strips hebben 120 LED's per meter gemontenteerd. Als u dus een LED Strip heeft van 5 meter zitten daar in totaal 600 Ledjes op. Deze led strip heeft dus een veel betere licht dichtheid, maar deze strips gebruiken dus wel minimaal 2x zoveel energie.
 • COB LED Strips: Deze Strips zijn gemaakt van 120 LEDS's per meter, maar hebben een pasta over de hele strip zitten waardoor de hele strip in een keer verlicht wordt en dus een geheel licht op geeft.
 • Slimme LED Strips: LED Strips zijn vaak bedienbaar via een afstandsbediening of een app op mobiele apparten. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de kleur van de LED Strip aanpassen, dimmen en scenes inzetten.

 

Welke transformator heb ik nodig voor mijn LED Strip?


Wanneer u voor een 12 of 24V strip kiest, moet hier ook een LED transformator op aangesloten worden wanneer dit in een huis wordt aangesloten. Bij het kiezen van een LED transformator moet u ook aan het maximale wattage denken van de transformator, dit doe je door hulp van de wattage van de strip. In het schema hieronder hebben wij duidelijk gemaakt hoe je dit precies kunt doen.

 

Formule: LED Strip Wattage p/m x Hoeveelheid meters in gebruik x 1,1 = Het maximale wattage dat u minimaal nodig heeft bij de LED transformator.

Wattage per meter Hoeveelheid meters in gebruik x 1,1 = Minimale wattage transformator
4 Watt per meter 2 meter in gebruik (8,8W) 10W LED Transformator
6 Watt per meter 3 meter in gebruik (19,8) 20W LED Transformator
5 Watt per meter 12 meter in gebruik (66W) LED Transformator

 

Uiteraard wanneer u de LED strips wilt verdelen in meerdere stukken, kunt u meerdere transformators hiervoor gebruiken die een mindere maximale wattage nodig hebben.

 

Waar kan ik mijn LED Strip monteren.


In de meeste gevallen hebben LED Strips een 3M tape op de achterkant, hierdoor kunt u gemakkelijk de strip overal monteren. Wij raden zelf aan om inbouw of opbouwprofielen te gebruiken. Met deze profielen kunt u de strips bedekken door de opale kap die megeleverd is met deze profielen, tevens zorgt dit ook meteen voor een prachtig egaal licht.