Facebook Pixel

LED TL-Buizen

Op zoek naar een LED TL Buis? Dan ben je bij LEDworld.nl aan het juiste adres. LED TL Buizen staan bekend om hun duurzaamheid en de aanschaf van een LED Lichtbron betaalt zich in de meeste gevallen, dan ook binnen een jaar terug. In vergelijking met halogeen- en gloeilampen gaat LED verlichting vijftig keer langer mee en je bespaart ook nog eens op jouw energiekosten. LED TL-Buizen zijn verkrijgbaar in diverse lichtkleuren, wattage en lichtopbrengsten, let hierop bij de aankoop van een TL buis gemaakt van LED.
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 33

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 33

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

LED TL Buizen Kopen


Bent u op zoek naar LED TL Verlichting? Dan bent u bij Ledworld.nl op het juiste adres! Bij ons vind u alle TL Verlichting van TL Striplights tot TL Buizen in verschillende maten. Als u voor 16:00 uw nieuwe LED TL Verlichting besteld, worden uw producten de volgende dag al geleverd! Bent u toch niet helemaal tevreden over uw bestelling? Dan kunt u gemakkelijk uw bestelling retourneren binnen 30 dagen na aankoop! 

 

Wat zijn de voordelen van LED TL Buizen?


U zult het vast wel mee gemaakt hebben! Alle oude halogeen of gloei verlichting dat vervangen wordt door LED verlichting. Dit geld ook zeker voor TL VBuizen. Hieronder geven wij u meer informatie over de voordelen van LED TL Buizen en waarom het nou allemaal vervangen wordt.

Met het gebruik van een LED TL Buis bespaart u al minimaal 50% aan energiekosten! Dit is natuurlijk al lekker voor de portomonee. Door de nieuwe LED technologie zijn deze buizen veel duurzamer en gebruiken daarom veel minder stroom terwijl zij het zelfde hoeveelheid licht geven (Lumen) of zelfs meer! 

LED TL buizen gaan ook veel langer mee dan oude conventionele TL buizen. Oude TL buizen gaan ongeveer 10.000 branduren mee. Maar LED TL buizen daarintegen gaan ruim 40.000 tot 60.000 uur mee. Hierdoor bespaard u niet alleen maar geld op de energierekening, maar ook op de onderhoud. Door de lange levensduur van deze LED TL buizen hoeven deze bijna nooit vervangen te worden.

 

LED TL lichtkleuren en lichtsterktes


LED Verlichting is in veel verschillende kleuren beschikbaar. Omdat LED TL buizen vaker gebruikt worden voor zakelijke omgevingen of werkplaatsen, is er minder keuze in lichtkleuren omdat de andere lichtkleuren vaak overbodig zijn. Als u namelijk in uw schuur aan het timmeren bent wilt u nooit extreem warm licht hebben, maar altijd een fijne witte kleur. Hierdoor is zijn de meeste TL buizen beschikbaar rond deze 3 kelvin kleuren:

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6000 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

Als u niet zeker weet wat voor een lichtkleur u nodig heeft kunt u het schema hier boven gebruiken! Of kies voor een LED TL buis die aanpasbaar is kwa kleur, door middel van een switch op de bovenkant van het armatuur! Ook zijn er LED TL buizen die beschikken over meerdere wattages. Hiermee kunt u gemakkelijk de hoeveelheid licht aanpassen via het armatuur.

 

LED TL verlichting kopen in diverse afmetingen


LED TL buizen zijn in veel verschillende maten verkrijgbaar. U kunt hierbij denken aan een tl buis van 60, 90, 120 of 150 centimer. Wij raden aan om eerst uw oude conventionele TL buis op te meten. Hierdoor weet u meteen welke lengte TL buis u nodig heeft.

Ook zijn TL buizen in verschillende diktes beschikbaar. De meest gebruikte TL buis is de T8. Dit armatuur heeft een G13 fitting, deze fitting heeft een diameter van 13 mm terwijl de buis een diameter heeft van 8 mm. Ook kunt u denken aan S14s of S14d buizen. Deze worden vaak gebruikt in onderbouw verlichting voor onder de keuken of ergens in een nok in het plafond. Wij begrijpen dat het hierom soms moeilijk kan zijn om de juiste LED TL Buis te vinden. Hierdoor hebben wij het voor u iets makkelijker gemaakt door u de mogelijkheid te geven om de filters links in het scherm te gebruiken!

 

Hoe vervang ik een oude TL buis voor een nieuwe LED TL Buis


Wat moet je weten over het vervangen van een oude TL buis? Oude TL buizen werden gevoed door alle 2 de kanten van de TL buis, ook had u een voor schakel apparaat (VSA) nodig om de lamp te laten werken aangezien deze op een ander voltage werkte dan het standaard net stroom. Hierdoor verbruikte de TL buizen ook veel meer energie. Gelukkig is dit bij LED TL buizen veel anders! LED TL buizen worden maar aan een kant gevoed, dit komt omdat de buizen op het gewone netstroom aangesloten kunnen worden. Hierdoor gebruiken ze tevens ook een stuk minder energie omdat er geen transformator aangesloten hoeft te worden. Maar hoe sluit je nou daadwerkelijk de TL buis aan? Dat leggen wij hieronder stapsgewijs uit!

 

Methode 1: Conventioneel TL armatuur met starter

 1. Zorg er voor dat er geen stroom meer op de lamp staat.
 2. Verwijder de oude TL buis (meestal 90 graden draaien).
 3. Draai de huidige starter uit het armatuur.
 4. Draai de nieuwe LED Starter in de plek van de oude starter.
 5. Installeer de nieuwe TL buis (Zorg ervoor dat de Input aan de kant staat waar de draden naartoe lopen).

 

Methode 2: Conventioneel TL armatuur zonder starter en VSA

 1. Zorg er voor dat er geen stroom meer op de lamp staat.
 2. Verwijder de oude TL buis (meestal 90 graden draaien).
 3. Verwijder de starter uit het armatuur (Wanneer aanwezig).
 4. Maak het gehele armatuur open.
 5. Verwijder het VSA / Ballast.
 6. Sluit de voeding direct aan op een van de twee fittingen.
 7. Verwijder alle niet gebruikte bedrading uit het armatuur.
 8. Plaats de nieuwe LED TL buis in het armatuur(Zorg ervoor dat de Input aan de kant staat waar de draden naartoe lopen).

 

Heeft u nog problemen met het installeren van een nieuwe TL buis of lukt het niet helemaal? Neem dan gerust contact op met onze LED Experts via Info@ledl.nl of bel naar +31(0)85 7733631

 

Hebben LED TL buizen een starter nodig


U bent het vast wel tegengekomen, een starter in het armatuur van uw tl buis. Deze starter was vroeger nodig om uw oude conventionele verlichting via 2 kanten aan te kunnen voeden. Gelukkig zijn de LED TL buizen tegenwoordig maar aan een kant gevoed. Wanneer u uw oude TL armatuur heeft omgebouwd zoals de stappen hierboven. Hierdoor heeft u dus geen LED starter nodig voor een nieuwe LED TL Buis. Wilt u niet het hele armatuur ombouwen? dan moet er wel een LED Starter gebruikt worden, let wel op dat deze starter extra stroom zal vragen wat niet nodig is als u het armatuur ombouwt.

 

Welke LED TL buizen zijn geschikt voor buitengebruik?


Helaas zijn er geen TL buizen die rechtstreeks beschikbaar zijn voor buitengebruik, dit komt door de unieke fitting die altijd een beetje bloot is gesteld. Maar hier is natuurlijk wel een oplossing voor! Wilt u uw nieuwe LED TL buiten gebruiken? dan raden wij u aan om een LED Batten aan te schaffen (Ook wel een TL bak genoemd) Deze bakken zijn vaak geschikt voor het gebruik van buiten door hun IP-Waarde. Door het gebruik van deze LED Batten kunt u hier gemakkelijk een nieuwe LED TL buis in installeren. Hierdoor zijn de TL buizen meteen geschikt voor buiten gebruik. 

 

Waar moet ik opletten bij het kopen van een LED TL Buis?


Wij bij Ledworld begrijpen dat het soms lastig kan zijn om een keuze te maken over welke LED TL buis u nou daadwerkelijk nodig heeft. Hierdoor leggen wij graag hieronder uit waar u op moet letten bij de aankoop van een LED TL buis.

 

Welke lengte TL buis heb ik nodig


Het is het aller belangrijkste om de juiste maat TL buis aan te schaffen wanneer u uw oude TL buis gaat vervangen voor een LED variant. Meet daarom eerst de lengte van de TL buis op. De meest verkomende maten zijn 60 cm , 90 cm, 120 cm of 150 cm. Wanneer u de juiste lengte weet van de TL buis kunt u dit makkelijk filteren op onze website aan de linkerkant.

 

Een opale of heldere kap


Bij een TL buis heeft u 2 keuzes, een opale kap (melkglas) of een heldere. Wanneer u voor een opale kap kiest wordt het licht egaal gemaakt waardoor dit fijner is voor de ogen. Hierdoor zult u wel een klein beetje lichtopbrengst verliezen. Wanneer u voor een heldere kap kiest, zult u de LED'jes kunnen zien in de LED TL buis. Dit is erg handig wanneer de buis in een hoog plafond wordt gemonteerd of wanneer u zoveel mogelijk licht nodig heeft.

 

Welke Fitting heb ik nodig voor het vervangen van mijn oude TL


Als u uw oude TL buis gaat vervangen voor een LED variant, is het belangrijk om te weten welke fitting u nodig heeft. De fittingen kunnen gelukkig een op een vervangen worden en heeft u hierdoor dus geen verloopfitting nodig om uw nieuwe TL aan te sluiten. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt waardoor u makkelijk uw fitting kan vinden.

 

T5 of T8 LED TL buis


Vaak wanneer we over een TL buis praten, gaat het over een T5 of T8 TL buis (Ook wel een G5 of G13 genoemd). Deze buizen hebben allebei hun apparte fitting. De meest gebruikte TL buis is een T8, deze lichtbron heeft een G13 fitting. Dit wil betekenen dat de 2 pinnetjes van de fitting 13 mm uit elkaar staan. Een T5 lichtbron heeft een G5 fitting, dit wil dus betekenen dat de 2 pinnetjes van de fitting 5 mm uit elkaar staan.

 

S14s en S14d TL buis


Bij de S14s Tl-buis zitten de fittingen aan de uiteindes van de lamp (bij de S14d zit de fitting in het midden). De buisvormige lamp is hierdoor ideaal voor dagelijks gebruik in de keuken of badkamer. De LED lamp is direct klaar voor gebruik en produceert gelijk na het inschakelen de maximale hoeveelheid licht. Deze LED lamp vormt een duurzame vervanging voor traditionele buis lampen met S14s-fitting en gaat tot wel 15 jaar mee.