Facebook Pixel

T8 LED TL-Buizen

De G13 LED Tl-buizen zijn de meest gebruikte buizen met 13 millimeter afstand tussen de 2 lamp-pennen. De G13 Tl-buizen zijn in verschillende afmetingen te krijgen als 440 mm, 660 mm, 900 mm, 1200 mm en 1500 mm.

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is T8 bij LED TL verlichting?


TL buizen zijn in verschillende lengtes en diameters beschikbaar, dit wordt aangeduid in de naam van het product. Wanneer we kijken naar een T8 LED Tl buis spreken wij over de diameter van de buis, namelijk 8/8 inch (28mm). Het andere belangrijke kenmerk van de T8 TL buis is het formaat van de fitting (G13). Deze fitting bestaat uit twee pinnetjes die 13mm uit elkaar staan.

 

Voordelen van T8 LED TL buizen


T8 LED TL buizen zijn zeer zuinig om meerdere redenen, Het misschien wel belangrijkste voordeel van een T8 LED TL Buis is misschien wel dat er veel minder stroom gebruikt wordt. T8 LED TL buizen realiseren wel een gemiddelde energiebesparing van 50% tot 75% vergeleken met oude conventionele T8 buizen. 

Naast dat de T8 LED TL veel zuiniger zijn, bevatten deze TL buizen ook geen giftige gassen meer zoals kwik, hierdoor kunnen de buizen zonder probleem gerecycled worden.

Tot slot hebben de T8 LED TL buizen een veel langere levensduur dan de oude T8 buizen. LED TL buizen kunnen gemiddeld wel 50.000 branduren mee, terwijl oude buizen misschien maar 8.000 branduren mee gingen. Dit zorgt ervoor dat u veel minder vervangingskosten heeft en een snellere terugverdientijd op uw investering.

 

Hoe installeer ik een T8 LED TL buis?


Het installeren van een T8 LED TL buizen is snel en makkelijk gedaan. Om het helemaal zelf te kunnen doen, hebben wij dit hieronder graag voor je uitgelegd.

  1. Schakel de stroom uit.
  2. Als er een beschermkap op het armatuur zit, moet u deze verwijderen.
  3. Haal de oude TL buis voorzichtig uit het armatuur met beide handen, indien aanwezig ook de starter.
  4. Plaats de nieuwe T8 LED TL buis in het armatuur met beide handen.
  5. Draai de nieuwe T8 LED TL buis voorzichtig een kwartslag.
  6. Schakel de stroom weer aan om de lichtbron te testen.

 

Overstappen naar T8 LED TL


Oude conventionele T8 TL buizen werkten optimaal door het gebruik van een voorschakelapparaat (VSA), met een starter of een elektronisch voorschakelapparaat (HF). Gelukkig is dit met de meeste LED TL buizen niet meer nodig. Nieuwe T8 LED TL buizen werken juist optimaal op het netstroom. Hierdoor hoeft u geen gebruik meer te maken van een voorschakelapparaat.

Wanneer u dus overschakelt naar een nieuwe LED TL buis, dient u het voorschakelapparaat te verwijderen uit het armatuur.

 

Waar moet ik rekening mee houden bij het overstappen naar een T8 LED TL buis?


Wanneer u gaat overstappen naar een T8 LED TL buis, moet u met verschillende dingen rekening houden. Dit leggen wij graag hieronder voor u uit.

 

Verschillende lichtkleuren voor LED TL T8 LED


LED Verlichting is in veel verschillende kleuren beschikbaar. Omdat LED TL buizen vaker gebruikt worden voor zakelijke omgevingen of werkplaatsen, is er minder keuze in lichtkleuren omdat de andere lichtkleuren vaak overbodig zijn. Als u namelijk in uw schuur aan het timmeren bent wilt u nooit extreem warm licht hebben, maar altijd een fijne witte kleur. Hierdoor is zijn de meeste TL buizen beschikbaar rond deze 3 kelvin kleuren:

 

Kleurtemperatuur Kenmerken
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. 
4000 Kelvin (Koel wit) Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is.
6000 Kelvin (Wit) Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers.

 

Als u niet zeker weet wat voor een lichtkleur u nodig heeft kunt u het schema hier boven gebruiken! Of kies voor een LED TL buis die aanpasbaar is kwa kleur, door middel van een switch op de bovenkant van het armatuur! Ook zijn er LED TL buizen die beschikken over meerdere wattages. Hiermee kunt u gemakkelijk de hoeveelheid licht aanpassen via het armatuur.

 

Welke lengte TL buis heb ik nodig


Het is het aller belangrijkste om de juiste maat TL buis aan te schaffen wanneer u uw oude TL buis gaat vervangen voor een LED variant. Meet daarom eerst de lengte van de TL buis op. De meest verkomende maten zijn 60 cm , 90 cm, 120 cm of 150 cm. Wanneer u de juiste lengte weet van de TL buis kunt u dit makkelijk filteren op onze website aan de linkerkant.

 

Een opale of heldere kap


Bij een TL buis heeft u 2 keuzes, een opale kap (melkglas) of een heldere. Wanneer u voor een opale kap kiest wordt het licht egaal gemaakt waardoor dit fijner is voor de ogen. Hierdoor zult u wel een klein beetje lichtopbrengst verliezen. Wanneer u voor een heldere kap kiest, zult u de LED'jes kunnen zien in de LED TL buis. Dit is erg handig wanneer de buis in een hoog plafond wordt gemonteerd of wanneer u zoveel mogelijk licht nodig heeft.