Top

Details

Een maximaal vermogen van 12WW

Dit product heeft een maximaal vermogen van 12WW. Alhoewel dit product tegen overbelasting beschermd is, is het niet verstandig om dit product continu op maximaal vermogen te laten opereren. U dient een beetje overcapaciteit te hebben, wij raden u dan ook aan dit product niet zwaarder te belasten dan 80%-90% van het maximale vermogen. Dit noemen wij een nominale belasting en dit ligt voor dit product op zo 'n 9.6-10.8W. Mocht u dit product inbouwen zodat er minder natuurlijke koeling is, neem dan 60-70% van het maximale vermogen als nominale belasting (7.2-8.4W). Zorg er echter wel altijd voor dat het product altijd enige vorm van koeling krijgt, dit om de levensduur van het product te garanderen.

Een zogenaamde constant voltage trafo

Deze trafo is van het "constant voltage" type, aangeduid met de CV in de productnaam. Dit houdt in dat de voltage_in gelijk blijft ongeacht de belasting van de trafo. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dit valt eigenlijk reuze mee. Een "constant voltage trafo" werkt namelijk hetzelfde als reguliere trafo's, dus op dat gebied is er weinig veranderd.

Een product voor binnen

Dit product is alleen geschikt voor binnentoepassingen. De beschermingsgraad van IP20 (binnen) geeft aan dat deze trafo alleen binnenshuis in vochtvrije ruimtes gebruikt kan worden.

Niet-dimbare LED trafo

Dit product is niet dimbaar. Mocht u dit product wel aansluiten op een een dimmer dan kan de elektronica in zowel de dimmer als de trafo kapot gaan en is de levensduur niet meer te garanderen. Wij hebben natuurlijk ook dimbare varianten in ons assortiment, dus kijk even verder als u daar naar op zoek bent. Tip: gebruik onze zoekfunctie bovenaan de pagina. Dat deze trafo niet zelf gedimd kan worden, wil niet zeggen dat u helemaal geen dimmer kan gebruiken. U kunt namelijk wel uw producten "secundair dimmen", dit houdt in dat u een geschikte laagvoltage dimmer tussen de trafo en de lampjes plaatst. Op deze manier wordt de uitgangspanning van de trafo gedimd en niet de trafo zelf, dit is een normale gang van zaken voor het dimmen van bijvoorbeeld LED strips.

"constant voltage" driver

U sluit deze LED trafo direct aan op netspanning (230VAC). De uitgangsspanning bedraagt 12V DC met een maximale stroom van 1A. Omdat deze trafo een 12V DC uitgangsspanning heeft kunt u deze gebruiken voor het voeden van 12V DC LED strips. Hieronder vindt u een overzicht van het maximale aantal meters dat u kunt aansluiten op deze LED trafo (voor een aantal verschillende typen LED strips).

Type LED stripAantal meters (nominaal)
30x 3528SMD/meter4.5
60x 3528SMD/meter2.25
120x 3528SMD/meter1.13
30x 5050SMD/meter1.5
60x 5050SMD/meter0.75
120x 5050SMD/meter0.38
30x 5630SMD/meter1.8
60x 5630SMD/meter0.9
120x 5630SMD/meter0.45
Veilig kopen bij LEDworld.nl

Veilig kopen bij LEDworld.nl

Is het product niet naar wens, dan kunt u deze binnen een periode van 30 dagen na aankoop aan ons retourneren. Mocht u echter juist wel veel plezier van uw product hebben en gaat deze onverhoopt kapot, dan is dat geen probleem. Bij LEDworld.nl geniet u van een fabrieksgarantie van twee jaar. Heeft u problemen met dit product binnen deze periode, neem dan contact op met onze klantenservice.

Specificaties

merk Huismerk
Garantie 2 jaar
Type Trafo Constant Voltage
Hoogte 23
Breedte 55
lengte 55
Max. vermogen 12W
Uitgangsspanning 12V DC
Ingangsspanning 230V AC
IP-normering IP20 (binnen)
×