Facebook Pixel

LED Vloerdimmers

Een vloerdimmer is de perfecte oplossing om uw oude vloerlamp dimbaar te maken. Bekijk bij ons het gehele assortiment vloerdimmers in allerlei verschillende kleuren en functies.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vloerdimmer voor led


Bent u opzoek naar een nieuwe vloerdimmer voor uw led lampen? Door ons brede assortiment vloerdimmers hebben wij voor elke situatie een oplossing. Wanneer u bij ledworld een vloerdimmer besteld voor 16:00 wordt deze de volgende dag al bezorgd! Heeft u hulp nodig bij de aankoop van een vloerdimmer? Neem dan gerust contact op met onze LED Experts via de klantenservice.

 

Wat is een vloerdimmer


Een vloerdimmer is een dim apparaat wat het mogelijk maakt om de lichtsterkte van uw led lichtbron aan te passen. Hiermee kunt u dus de hoeveelheid licht instellen wat uit uw dimbare led lamp komt. Dit is extreem handig wanneer u op het ene moment meer licht wilt hebben, bijvoorbeeld wanneer u een boekje aan het lezen bent. Maar wanneer u een gezellige sfeer wilt creeeren kunt u dus de lichtsterkte makkelijk aanpassen met de vloerdimmer.

 

Hoe sluit ik een led vloerdimmer aan


Het installeren van een vloerdimmer kan ingewikkeld lijken wanneer u nog nooit met elektriciteit heeft gewerkt, maar gelukkig is het eigenlijk best wel eenvoudig! Het installeren van een vloerdimmer led is voor iedereen op een veilige manier te doen. Hoe je dit kunt doen? Dat leggen wij graag hieronder voor u uit.

 

Wanneer u een vloerdimmer gaat installeren kan je het bestaande snoer van uw verlichting armatuur, zoals een vloerlamp. In twee stukken knippen. Deze twee stukken moeten dan aan beide kanten gestript worden, wij raden u aan om minimaal 0,5 centimer te strippen.

Vervolgens kunt u de vloerdimmer open maken met behulp van een schroevendraaier, wanneer dit gelukt is kunt u beide snoeren weer aan elkaar door verbinden met gebruik van de hiervoor gemaakte openingen in de vloerdimmer. Wanneer dit gelukt is en de draden vast zitten, kunt u de vloerdimmer weer dicht doen.

En dat is het! Zo makkelijk kan het nou eenmaal zijn! Wij raden u aan om meteen de vloerdimmer te testen wanneer u deze heeft aangesloten. Is er toch iets niet helemaal goed gegaan of heeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Verschillende led vloerdimmers


Vloerdimmers zijn er in verschillende maten, functies en kleuren. Om het iets makkelijker voor u te maken leggen wij hieronder meer uit over de verschillende soorten vloerdimmers.

 

Led Vloerdimmers met druk knop


Vloerdimmers met een druk knop worden bedient met een knop waar u op drukt. In de meeste gevallen betekend dit wanneer u 1 keer drukt op de knop zal de vloerdimmer aan of uitschakelen. Als u hierna nog 1 keer drukt en inhoud zal de lamp gaan dimmen van volledige sterkte naar beneden. Wanneer u wilt dat de lichtbron stopt met dimmen hoeft u simpel weg alleen te stoppen met het drukken van de knop.

 

Led vloerdimmers 12v met trafo


De kans bestaat dat u een lichtbron gebruikt die op 12V werkt. Hierdoor is het normaliter moeilijker om een dimmer te plaatsen. Gelukkig kunt u met een vloerdimmer met trafo dit gemakkelijk doen! Het enige wat u hoeft te doen is de huidige transformator die u gebruikt te verwijderen uit het armatuur en de vloerdimmer met trafo te installeren tussen het snoet. Hiermee kunt u dus gemakkelijk uw 12v lichtbron dimmen.

 

Led vloerdimmer met schuifknop


De led vloerdimmer met schuifknop is de meest gebruikte vloerdimmer. Dit komt door het gemak van het gebruik van de dimmer. U kunt namelijk gemakkelijk de schuif op de dimmer gebruiken om uw lichtbronnen te dimmen. Wanneer de scuif compleet naar achter is zal de lichtbron uitschakelen en visa versa.