Facebook Pixel

LED Snoerdimmers

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Led snoerdimmers


Een snoerdimmer wordt gebruikt om een tafellamp, vloerlamp of ander armatuur te kunnen dimmen. Met deze snoerdimmer kunt u uw standaard tafel armatuur makkelijk dimbaar maken door de snoerdimmer tussen het stopcontact en je lamp armatuur te installeren. Snoerdimmers werken altijd op 230V, wanneer u een ander voltage lichtbron wilt gaan dimmen zal deze snoerdimmer geinstalleerd moeten worden voor de transformator.

 

Snoerdimmer kopen


Het kopen van een snoerdimmer is extra gemakkelijk bij Ledworld, door de duidelijke product omschrijvingen en specificaties kunt u gemakkelijk de juiste snoerdimmer vinden! Wanneer u uw nieuwe snoerdimmer voor 16:00 besteld, wordt deze morgen al in huis geleverd! Ook krijgt u altijd 2 jaar garantie op uw gehele bestelling. Snoerdimmer kopen doet u dus het best bij ons!

 

Wat is een snoerdimmer


Een snoerdimmer is een klein apparaatje dat geplaatst wordt tussen het stopcontact en het verlichtingsarmatuur, zoals een vloerlamp of andere binnenverlichting. Deze snoerdimmers worden gebruikt om uw niet dimbare verlichting dimbaar te maken. Dit kan door de bediening van de snoerdimmer door middel van een knopje, schuifje of draaiwiel. 

 

Hoe installeer ik een snoerdimmer?


Een snoerdimmer installeren kan misschien angstwekkend zijn als u nog nooit met elektra gewerkt heeft. Maar het is eigenlijk heel simpel! Wij leggen hieronder graag uit waarom iedereen dit kan.

De eerste stap van het installeren van een snoerdimmer is de stekker uit het stopcontact halen, of de stroom uit te zetten. Wanneer dit is gelukt moeten wij het snoer door 2 knippen, aan beide kanten van het opengeknipte snoer moeten wij gaan strippen. Wij raden aan om het snoer minimaal 0,5 cm te strippen zodat u genoeg ruimte heeft. Hierna maken wij de snoerdimmer open door middel van een schroevendraaier of ander klein gereedschap. Verbind de snoeren aan beide kanten met de snoerdimmer. Dit wordt meestal mogelijk gemaakt door een kroonsteentje of wago. Wanneer dit gelukt is doen wij de snoerdimmer weer dicht en bent u klaar!

 

Verschillende led snoerdimmers


Led snoerdimmers zijn er in verschillende maten en kleuren. Maar ook worden ze vaak anders bediend. Wij leggen hieronder graag uit wat voor soort snoerdimmers er bestaan.

 

Snoerdimmer met drukknop


Snoerdimmers met drukknoppen worden bediend door een druk knop. Vaak betekend dit wanneer u eenmaal op de knop drukt, de lichtbron uit gaat. Wanneer u een 2e keer op de knop klikt zal de lichtbron gaan dimmen.

 

Led snoerdimmer met draaiknop


Snoerdimmers met een draaiknop zijn de meest verkochte snoerdimmers. Deze Led dimmers worden bediend door middel van een draaiknop, deze draaiknop heeft een minimum en maximum spanning.