Facebook Pixel

LED Transformator

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 87

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 87

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina

LED Transformator kopen


Bent u op zoek naar een LED transformator? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Bij ledworld vind u alle LED transformatoren met elke voltage, Dimtechniek en waterdichtheid. Als u voor 16:00 besteld, is uw nieuwe LED transformator morgen al in huis! Heeft u hulp nodig bij de keuze of de installatie van een LED transformator? Neem dan gerust contact met onze LED Experts op via de klantenservice.

 

Heb ik een LED Transformator nodig?


Er zijn veel vragen over LED transformators en wanneer je die nou eigenlijk nodig hebt. Hierdoor leggen wij het graag wat beter voor u uit.

Wanneer u een oude halogeen lamp wilt vervangen voor een nieuwe LED lamp, die een ander wattage heeft dan 220V (Netstroom) heeft u een transformator nodig. De kans is dat uw oude halogeen lamp ook al een transformator gebruikte, maar helaas is het niet mogelijk om deze transformator voor een LED lamp te gebruiken. Dit komt vaak omdat deze gewikkelde transformators niet exact de juist voltages geven zoals 12V, maar soms wel is 13 of 14V. Dit is erg schadelijk voor een LED lichtbron. De LED lampen worden namelijk veel te warm.

Wanneer u dus voor een nieuwe LED Lamp gaat, met een ander voltage dan het netstroom moet er altijd een LED transformator gebruikt worden.

 

Goedkope LED Transformators


Bij Ledworld beschikken wij over een breed assortiment LED transformators met elk voltage, dimtechniek en waterdichtheid. Maar ook hebben wij transformators voor elk budget. Wanneer u dus een goedkope LED transformator wilt kopen kunt u gemakkelijk de producten filteren op prijs van Laag naar hoog. Hierdoor ziet u meteen de goedkoopste LED transformators.

 

12V en 24V LED Transformators


Wanneer u een LED Lamp heeft gekocht van 12 of 24V heeft u hiervoor een LED transformator nodig als deze uiteindelijk op het netstroom (220V) aangesloten moet worden. Het is belangrijk om te weten welk wattage uw LED lamp gebruikt. Wanneer een LED Lamp 12V gebruikt moet de transformator ook een 12V LED transformator zijn. Dit geld het zelfde voor een LED lamp van 24V.

 

Waterdichte LED transformators


Wanneer uw lampen met een ander voltage dan netstroom buiten aangesloten worden. Heeft u een Waterdichte transformator nodig. Deze transformators kunnen gemakkelijk tegen vocht en zijn speciaal voor buiten gemaakt. Wanneer u kiest voor een waterdichte LED transformator moet u goed naar de IP-Waarde kijken. De IP-Waarde geeft namelijk aan hoe water en stofdicht de transformator daadwerkelijk is, met de hoogte IP-Waarde van IP-67.

 

Moet een transformator dimbaar zijn?


Wanneer u een LED lamp gaat gebruiken die dimbaar is, moet er een Dimbare LED Transformator gebruikt worden. Dit geld trouwens alleen als u de lamp daadwerkelijk wilt gaan dimmen. Als dit niet het geval is kunt u een normale LED transformator gebruiken. Wanneer u de LED lamp gaat dimmen en de transformator is niet dimbaar, zal deze namelijk defect gaan en zal de LED lamp gaan flikkeren. Ook is het een mogelijkheid dat de transformator gaat zoemen aangezien deze iets moet gaan doen waar hij niet geschikt voor is.

 

Welke LED Transformator heb ik nodig?


Het kan erg ingewikkeld zijn om te weten welke LED transformator u nou daadwerkelijk nodig heeft. U moet namelijk aan verschillende dingen denken zoals wattages, dimbaarheid, waterdichtheid en meer. Hierom willen wij het voor u wat makkelijker maken door dit hieronder beter uit te leggen. Als u hierna nog vragen heeft, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze LED experts via de klanten service.

 

Voltage LED transformator kiezen


Het kiezen van de voltage van de LED transformator is misschien wel het meest belangrijkste wat u moet weten voor het kiezen van een transformator. De voltage van de LED transformator hangt allemaal af van de voltage van de LED Lamp. Deze voltages moeten namelijk gelijk zijn. Wanneer u dus een 12V lamp heeft moet de transformator ook 12V zijn. Deze voltages mogen absoluut niet van elkaar afwijken anders zullen beide producten defect gaan.

 

Maximale wattage van de LED transformator


Een LED transformator heeft een maximaal wattage wat hij kan transformeren naar het gewenste voltage. Gelukkig is dit makkelijker dan dat het lijkt. Het maximale wattage van een LED transformator kan je namelijk gemakkelijk met een formule berekenen:

 

Maximaal wattage LED transformator = Aantal LED Lampen x Het wattage per LED Lamp x 1.1 = (Maximaal wattage dat u minimaal nodig heeft)

Overigens kan het geen kwaad als een LED transformator een hoger maximaal wattage heeft dan dat het daadwerkelijk gaat gebruiken.