Facebook Pixel

Overige voltage LED Transformator

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. SALE!
  Mean Well LED Trafo 35W 9-30VDC 1050mA IP20
  Aanbiedingsprijs € 16,95 Normale prijs € 29,95
 2. SALE!
  Mean Well LED Transformator 35W 9-24VDC
  Aanbiedingsprijs € 7,95 Normale prijs € 14,95
 3. SALE!
  Mean Well LED Trafo 20W 9-48VDC 350mA IP20
  Aanbiedingsprijs € 9,95 Normale prijs € 13,60
 4. SALE!
  Mean Well LED Transformator 25W 24-36V DC Triac Dimbaar
  Aanbiedingsprijs € 19,95 Normale prijs € 24,95
 5. SALE!
  Mean Well LED Transformator 60W 48VDC PWM Dimbaar
  Aanbiedingsprijs € 19,95 Normale prijs € 39,95
 6. SALE!
  Mean Well LED Transformator 16W 30VDC
  Aanbiedingsprijs € 19,95 Normale prijs € 25,95
 7. SALE!
  Mean Well LED Trafo 25W 30V AC/DC IP67 CV
  Aanbiedingsprijs € 14,95 Normale prijs € 34,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat voor LED Transformator heb ik nodig met een overig Voltage?


Wanneer u op zoek bent naar een transformator voor een LED lamp of LED spot, is het eerste waar u naar moet kijken het voltage. Normaliter is het voltage van een LED Lamp 220V (Netstroom), maar er zijn ook andere opties zoals 12V, 24V, 36V en meer. Hierdoor bestaat de kans dat u geen standaard transformator nodig heeft, maar een LED transformator met een overig voltage. Gelukkig hebben wij dit bij Ledworld makkelijk voor u gemaakt door deze categorie voor u te maken. Hier vind u alle transformators die een ander voltage hebben dan de standaard 12 of 24V.

 

Heb ik een ander voltage LED transformator nodig?


Er zijn veel vragen over LED transformators en wanneer u deze nou nodig heeft. U heeft een LED transformator nodig wanneer u een LED lichtbron heeft die op een ander voltage werkt dan 220V. LED Transformators hebben altijd dezelfde voltage waarde nodig als de lichtbron zelf. Wanneer u een 36V LED Lamp heeft moet u dus een 36V LED Transformator gebruiken, dit geld het zelfde voor alle andere voltages. Heeft u een oude conventionele lichtbron waar al een transformator bij zat? Dan is het helaas niet mogelijk om deze te gebruiken met een LED Lichtbron. Dit komt omdat de gewikkelde conventionele transformator vaak niet precies hetzelfde voltage geeft zoals 12V.

Heeft u een 12 of 24V lichtbron? dan heeft u geen LED transformator met een overig voltage nodig. U kunt hier een 12 of 24V LED Transformator voor gebruiken.

 

Is een 36 of 48V LED transformator dimbaar?


Gelukkig zijn er veel mogelijkheden met verschillende soorten LED transformators. Wij hebben niet dimbare, maar ook dimbare transformators. Of de transformator dimbaar moet zijn is in belang van of de lichtbron dimbaar is. Wanneer u een dimbare lichtbron gebruikt moet de transformator ook dimbaar zijn. Wanneer dit niet gebeurd zal de lichtbron gaan knipperen en uiteindelijk defect gaan. Dimbare LED transformators kunnen makkelijk gebruikt worden door middel van een LED Dimmer

 

Wat moet ik weten bij het kiezen van een ander voltage LED transformator


Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe LED transformator met een ander voltage dan 12 of 24V, moet u rekening houden met een paar verschillende factors. Het kan erg ingewikkeld zijn om de juiste transformator te kiezen. Hierdoor leggen wij dit graag hieronder wat beter voor u uit.

 

Welk voltage LED transformator heb ik nodig?


Wanneer u op zoek bent naar een LED transformator is het belangrijkste de voltage, wanneer het voltage van de lichtbron en de transformator zelf niet overheen komt zal dit meteen problemen veroorzaken. Het kiezen van de voltage van de LED transformator ligt compleet aan het voltage van de lichtbron. De lichtbron en de transformator moeten de zelfde voltage waarde hebben. Wanneer u dus een lichtbron heeft van 36V, moet u hier een 36V LED transformator gaan voor gebruiken.

 

Wat is een goed formaat van de transformator?


LED Transformators komen in allerlei verschillende soorten vormen en maten. De ene is kleiner dan de ander, de ene wordt aan een kant aangesloten en de andere aan beide kanten. Het kiezen van het formaat van de transformator is een heel belangrijk gedeelte van de keuze over welke transformator u nodig heeft. U moet vaak rekening houden met de ruimte die u heeft in een plafond of een armatuur. Denk hierbij aan wanneer u Verlichting gekocht heeft. De transformator moet hier natuurlijk wel in gemonteerd kunnen worden.

Om dit makkelijker voor u te maken hebben wij in de specificaties van alle overige voltage LED transformators de maten bij gezet.

 

Welk wattage heb ik nodig voor mijn LED transformator?


Een LED transformator heeft een maximaal wattage. Dit betekend dat de transformator maar een maximaal wattage kan transformeren naar het gewenste voltage. Het maximale wattage van de transformator wordt altijd aangegeven in de titel van het product. Hierdoor is het makkelijker om meteen de juiste transformator te vinden. Hieronder leggen wij graag uit hoe u het maximale wattage kunt berekenen.

 

Maximaal wattage van de overige voltage LED transformator berekenen


Om te weten welk maximaal wattage uw transformator minimaal nodig heeft, hebben wij hier een formule voor. U kunt deze formule met elke soort lichtbron gebruiken.

Maximaal wattage LED transformator = Aantal LED Lampen x Het wattage per LED Lamp x 1.1 = (Maximaal wattage dat u minimaal nodig heeft)

Overigens kan het geen kwaad als een LED transformator een hoger maximaal wattage heeft dan dat het daadwerkelijk gaat gebruiken.