Facebook Pixel

Waterdichte LED Transformator

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 27

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 27

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Waterdichte LED Transformator kopen


Bent u opzoek naar een led transformator die u voor buiten wilt gaan gebruiken voor uw buitenverlichting? Of gaat u uw vijver verlichten? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een waterdichte led transformator nodig! Deze waterdichte led transformators doen hetzelfde als normale 24V of 12V transformators, maar zijn speciaal gemaakt om waterdicht te zijn. Hierdoor kunnen veel van deze transformators overal gebruikt worden.

 

Heb ik een waterdichte trafo nodig


Een waterdichte led trafo, is zoals de naam al zegt waterdicht. Ook al kan het nooit verkeerd zijn om een waterdichte trafo te gebruiken wanneer deze niet nat zal worden. Worden deze transformators speciaal gemaakt voor buitenomstandigheden zoals voor uw tuinverlichting of vijver verlichting. U zult dus een waterdichte led transformator nodig hebben wanneer u buitenverlichting aan wilt sluiten dat op 12,24 of andere voltages werkt dan het netstroom.

 

Is een waterdichte led transformator dimbaar


Waterdichte led transformators zijn in allemaal verschillende maten, vormen en functionaliteiten. Ook zijn er dimbare waterdichte led transformators. Deze Waterdichte led transformators kunt u gebruiken voor dimbare led lampen of spots die op een ander voltage werken dan het netstroom (220V). 

 

Waar moet ik opletten bij het kopen van een waterdichte led trafo


Het uitzoeken van een geschikte transformator kan soms nog best lastig zijn, hierdoor leggen wij dit graag hieronder voor u uit.

 

Hoe waterdicht moet de transformator zijn


Elke transformator heeft een andere IP-Waarde, met de IP-waarde wordt aangeduid hoe stof en waterdicht het product is. Hoe hoger de IP-waarde hoe meer waterdicht en stofdicht het product is.

 

Dimbaar of niet


Wanneer u een lichtbron wilt gaan dimmen, moet niet alleen de lichtbron dimbaar zijn maar ook de transformator. Wanneer u de lichtbron niet wilt gaan dimmen en dus altijd op de volledige stand heeft staan. Heeft u geen dimbare transformator nodig.

 

Maximale wattage


Het maximale wattage is een van de belangrijkste dingen dat je moet weten wanneer u gaat kiezen voor een led transformator. Het maximale wattage van een waterdichte led trafo geeft aan hoeveel wattage de trafo maximaal kan omzetten naar het gewone netstroom. Gelukkig is hier een formule voor gemaakt. Hiermee kunt u gemakkelijk berekenen wat het minimale maximale wattage dat u nodig heeft.

 

Maximaal wattage LED transformator = Aantal LED Lampen x Het wattage per LED Lamp x 1.1 = (Maximaal wattage dat u minimaal nodig heeft)

Overigens kan het geen kwaad als een LED transformator een hoger maximaal wattage heeft dan dat het daadwerkelijk gaat gebruiken.