Facebook Pixel

Blog

 1. Welke LED transformator heb ik nodig?
  01
  Jan

  Welke LED transformator heb ik nodig?

  Welke LED Transformator heb ik nodig?

  Transformators dienen om elektrische spanning van het netstroom (stopcontact) om te zetten in een bepaalde werkspanning (zoals 12,24V). De juiste transformator voor je lichtbron vinden? dan moet je voldoen aan de belasting (het minimale en maximale aantal Watt) die op de transformator kan worden aangesloten. Als je je lamp wilt dimmen zal je gebruik moeten maken van een dimbare transformator.

   

  Belangrijke informatie over een LED Transformator op een rijtje:

  • Transformators zetten elektrische spanning om.
  • Elektronische transformators werken met elektrische schakelingen.
  • U moet aan de belasting (minimale en maximale aantal Watt) van de LED Transformator doen om een goede werking te garanderen.
  • Om LED lampen te dimmen heb je een dimbare transformator nodig.
  • Conventionele transformators hebben een fase-aansnijddimmer nodig.
  Read more
 2. Het nieuwe energie label 2022 - Wat is er anders?
  01
  Jan

  Het nieuwe energie label 2022 - Wat is er anders?

  Het kan niet anders dan dat u het al een keer bent tegengekomen, een energielabel op een oud product waarop staat hoe energiezuinig het product is. Maar met een nieuw product is het energielabel heel anders en lijkt het alsof het product een stuk minder energiezuinig is geworden. Maar wist u ook dat dit een nieuw energielabel is sinds september 2021?

  Read more
 3. Hoeveel Watt is hoeveel Lumen?
  11
  Dec

  Hoeveel Watt is hoeveel Lumen?

  Wat is Lumen? Hoeveel lumen heb ik nodig? En hoe reken ik de Wattage om naar Lumen? Met de nieuwe technieken van Led-verlichting en led-strips is er nogal wat onduidelijkheid ontstaan over de lichtsterkte. Welke lamp wil je hebben voor sfeerverlichting en wat is een goede leeslamp? Dat verduidelijk we je graag in deze blogpost.

  Read more
 4. 3 Tips om je LED Lampen goed te dimmen
  04
  Apr

  3 Tips om je LED Lampen goed te dimmen

  Dimbare led lampen werken vaak niet met een 'ouderwetse' dimmer voor gloeilampen. Hiervoor heb je een nieuwe of speciale dimmer voor led lampen nodig en in deze blogpost leggen we je dit graag kort, maar krachtig uit.
  Read more
 5. LED Strips. Hoe werkt dat nu precies?
  02
  Apr

  LED Strips. Hoe werkt dat nu precies?

  De LED Strip is de moderne variant van accentverlichting en biedt een scala aan kleuren. Led strips zijn flexibele licht strips die verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. De juiste maat zit er altijd bij want ze zijn eenvoudig zelf op iedere lengte af te knippen. De leds op goede kwaliteit led strips staan bekend om hun hoge lichtopbrengst en lage energieverbruik. Onze strips zijn standaard voorzien van een 3M plakstrip op de achterzijde waardoor installatie erg makkelijk is.
  Read more
 6. 5 Tips & Tricks voor het vervangen van Halogeenlampen door LED lampen
  01
  Apr

  5 Tips & Tricks voor het vervangen van Halogeenlampen door LED lampen

  Wat is Lumen? En hoe reken ik de Wattage om naar Lumen? Met de nieuwe technieken van Led-verlichting en led-strips is er nogal wat onduidelijkheid ontstaan over de lichtsterkte. Welke lamp wil je hebben voor sfeerverlichting en wat is een goede leeslamp? Dat verduidelijk we je graag in deze blogpost. Wat is Lumen? En hoe reken ik de Wattage om naar Lumen? Met de nieuwe technieken van Led-verlichting en led-strips is er nogal wat onduidelijkheid ontstaan over de lichtsterkte. Welke lamp wil je hebben voor sfeerverlichting en wat is een goede leeslamp? Dat verduidelijk we je graag in deze blogpost.
  Read more