Top

46 item(s)

Van laag naar hoog sorteren

Wat is Lumen? En wat is Watt? Met de nieuwe technieken van tegenwoordig, zoals Led-verlichting, is er onduidelijkheid ontstaan over de lichtsterkte, e.d. van de lampen. Welke lamp moet je hebben voor sfeerverlichting? Wat is een goede leeslamp?

Labels:
Geplaatst door Jordi Bron

Tegenwoordig bestaat LED-verlichting in allerlei soorten en maten en heeft het vele voordelen ten opzichte van de traditionele verlichting.

Er wordt van alles geroepen en geschreven over LED-verlichting, maar wat zijn nou de werkelijke voordelen? We hebben de 10 geboden van LED-verlichting op een rij gezet!

Geplaatst door Jordi Bron

led strips blauw

LED strips zijn enorm populair geworden. Niet alleen kan het prachtige secundaire verlichting zijn, het kan ook kleur en sfeer brengen in een ruimte. Het kan de stemming in een kamer volledig beïnvloeden!

Helaas zijn er ook veel slechte LED strips op de markt. Je hoeft niet direct een fortuin uit te geven aan de allerduurste LED strips, maar we willen je op weg helpen bij het herkennen van kwaliteit.

Met deze tips kun jij de beste LED strips vinden voor jouw toepassing.

Geplaatst door Jordi Bron

verschillende dimmers led

Met de opkomst van de LED verlichting ontstonden er problemen bij het dimmen. Dit had er alles mee te maken dat men gewend was dat iedere gloeilamp altijd te dimmen was. Al met spaarlampen bleek dit niet het geval te zijn, maar met LED zijn er nog meer manieren van dimmen bijgekomen.

Geplaatst door Jordi Bron

Voor gloeilampen was het simpel: 15 Watt is weinig licht, 40 Watt gemiddeld en vanaf 60 Watt kon je veel licht verwachten van je gloeilamp. Het makkelijke was dat ongeveer iedere gloeilamp van 40 Watt altijd evenveel licht gaf. Je liep naar de winkel als je lampen in huis stuk waren, haalde hetzelfde Wattage en kreeg ongeveer hetzelfde licht.

Tegenwoordig met de komst van LED-lampen is dit niet meer het geval, aangezien een LED-lamp aanzienlijk zuiniger is en dus minder Watts verbruikt. De hoeveelheid licht, of lichtstroom genoemd, wordt uitgedrukt in lumen (lm). Alleen zo kun je de lichtopbrengst van gloeilampen, halogeenlampen, spaalampen en dus ook ledlampen met elkaar vergelijken.

Labels:
Geplaatst door Jordi Bron

10 - 30 volt led lighting

In de afgelopen jaren is de speciale 10-30 Volt LED verlichting enorm populair geworden. Het biedt dan ook een aantal grote voordelen ten opzichte van gewone 12 Volt of 24 Volt LED-verlichting.

In dit artikel bespreken we alle voordelen van LED tussen de 10 en 30 Volt.

Labels:
Geplaatst door Jordi Bron

Al tientallen jaren is de energiezuinige spaarlamp bezig de gloeilampen te vervangen. Sinds enkele jaren is daarnaast de LED lamp in beeld gekomen. Deze worden nogal eens verward met elkaar, terwijl er toch echt een paar cruciale verschillen zijn.

In dit artikel beschrijven we de voornaamste verschillen tussen de spaarlamp en de LED lamp.

Geplaatst door Jordi Bron

Tips bij het vervangen van Halogeenlampen vervangen door LED lampen

Halogeenlampen vind je overal en in allerlei toepassingen. Met de komst van de LED lamp kunnen tegenwoordig ook de traditionele halogeenlampen vervangen worden.

Met deze handleiding helpen we je op weg.

Geplaatst door Jordi Bron

Vaak krijgen wij telefoontjes over welke lichtkleur er het beste gekozen kan worden. Een hele terechte vraag, want een getal op een website zegt ook niet alles. Bij het kiezen van de juiste lichtkleur, ook wel kleurtemperatuur genoemd, zijn er een aantal vragen die je jezelf vantevoren moet stellen:

Geplaatst door Jordi Bron

LED lampen hebben enorme progressie gemaakt op het gebied van lichtkwaliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en prijsdaling. Fabrikanten beconcureren elkaar fel om hun deel van de markt in te nemen. Hierdoor zijn LED lampen alsmaar beter geworden en is de prijs aanzienlijk gedaald de laatste jaren.

Geplaatst door Joey Gomes

46 item(s)

Van laag naar hoog sorteren