Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Uw e-mailadres zal verwerkt worden conform onze privacy verklaring
Op zoek naar een LED Downlight? LED Downlights zijn efficiente en energiezuinige LED armaturen die geplaatst worden in of op het plafond. De Downlights zijn beschikbaar in verschillende kleuren, lichtkleuren en zaagmaten.
Kan ik geld besparen met de aankoop van een LED Downlight, dit is meestal de eerste vraag die wordt gesteld. Het antwoordt is simpelweg Ja! Ten opzichte van conventionele verlichting bespaar je gemiddeld 70% aan energiekosten met een nieuwe LED Downlight. Dit komt voornamelijk door de nieuwe technologie van LED, met deze technologie wordt er hetzelfde of zelfs meer licht gegeven met minder vermogen. Er is dus veel minder energie nodig om tot dezelfde lichtprestaties te komen.
Net zoals LED Lampen bespaar je niet alleen op de energiekosten, maar ook op het onderhoud en eventuele vervanging. De aankoop van een LED Downlight is vaak duurder dan die van een conventionele, maar de LED Downlights zijn een stuk goedkoper voor de portomone qua energiekosten en ze zijn veel milieuvriendelijker. Een gemiddelde LED Downlight gaat 40.000 tot 50.0000 branduren mee. Terwijl dit bij oude conventionele downlights een stuk lager is, tot wel zo een 80%.
De aankoop van een LED Downlight heeft u vaak al binnen 1 of 2 jaar terugverdient, en gelukkig gaan ze daarna nog een hele lange tijd mee. Dus goed voor de portomonee en goed voor het milieu!
Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten LED Downlights, hierdoor zijn er ook dimbare LED Downlights. Door middel van het gebruik van een dimbare LED Downlight kunt u zelfs nog meer energie besparen! Wanneer u een LED Downlight aan het dimmen bent, zal dit armatuur niet zijn volledige vermogen gebruiken. Een LED Downlight kunt u gemakkelijk dimmen met het gebruik van een LED Dimmer. Wilt u DALI of TRIAC Dimmen? Dan is dit ook zeker geen probleem. Gebruik gemakkelijk de filters aan de linkerkant van de pagina om de juiste downlight te vinden! Heeft u niet de perfecte downlight kunnen vinden? neem dan gerust contact met ons op!
Bent u opzoek naar nieuwe LED Downlights? dan bent u bij ons op het juiste adres! Door ons brede assortiment LED Downlights zijn wij er van overtuigd dat uw perfecte downlight er wel tussen zit! Wanneer u voor 16:00 besteld, heeft u morgen uw bestelling al in huis! Bent u een installateur of heeft u een groot project? Neem dan gerust contact met ons op over de mogelijkheden. Wij helpen u graag op weg met uw nieuwe project. Bent u ook nog opzoek naar andere verlichting? bekijk dan gerust onze project verlichting categorie
U heeft de term inbouw of opbouw vast wel een keertje gehoord, maar wat betekent het nou daadwerkelijk. Dat leggen wij u hierdoor graag uit. LED Downlights zijn in 2 verschillende soorten verkrijgbaar: Inbouw of Opbouw. De term inbouw betekent eigenlijk heel makkelijk gezegd dat het armatuur ingebouwd wordt (Meestal in een plafond). Dit is de meest gekozen optie, omdat door het inbouwen van een LED Downlight je vaak het armatuur niet meer zit en daardoor vooral functioneel maar ook sfeervol is!
Net zoals de term inbouw, betekent de term opbouw, dat het armatuur opgebouwd wordt. Dit is tevens vaak wel anders met een LED Downlight.
De aankoop van een nieuwe LED Downlight kan soms best moeilijk zijn als u dit nog nooit gedaan heeft. Om het makkelijker voor u te maken leggen wij graag hieronder uit waar u op moet letten en/of aan moet denken. Komt u na de onderstaande uitleg er niet uit? Wees dan gerust! Onze LED Experts staan voor u klaar. Neem hierdoor dus gerust contact op met onze klantenservice. Dan helpen wij u graag verder.
De lichtkleur van uw nieuwe LED Downlight is miscchien wel het meest belangrijke van de hele verlichting. Lichtkleuren worden in een Kelvin (K) waarde aangegeven. Hoe lager de Kelvin waarde, hoe warmer het licht is. Ook heb je verschillende manieren om van lichtkleur te kunnen veranderen. Denk hierbij aan Dim-To-Warm, CCT en RGB. Hieronder leggen wij graag uit welke lichtkleur er het beste past bij uw situatie:
Kleurtemperatuur | Kenmerken |
1800-2100 Kelvin (Flame) | Meest gebruikt als kaarslicht, zeer sfeer creërend. Gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers. |
2200-2500 Kelvin (Extra Warmwit) | Sfeer creërend licht, gebruikt in hotels, horeca, woonkamer en slaapkamers. |
2700 - 3000 Kelvin (Warmwit) | Meest gebruikte kleurtemperatuur. Sfeer creërend licht, gebruikt in elke ruimte in huis, hotels en horeca. |
4000 Kelvin (Koel wit) | Fris en natuurlijk licht, vooral gebruikt in werk situaties zoals een bureaulamp of andere plekken waar voldoende licht voor nodig is. |
6500 Kelvin (Wit) | Natuurlijk daglicht. Geschikt voor werkplaatsen of operatiekamers. |
CCT (Color Changing Temperature) | Schakel tussen de verschillende witte lichtkleuren (vaak 3000K , 4000K en 5000K of 6000K) |
RGB | Schakel tussen alle beschikbare kleuren (Wordt vaak in smart systemen gebruikt) |
De gradenbundel is erg belangrijk bij het kiezen van een nieuwe LED Downlight. De gradenbundel (oftewel de stralingshoek) bepaalt waar het licht wordt geschenen van uit de lichtbron. Er zijn verschillende opties aan stralingshoeken zoals:
Wanneer u gaat kiezen wat voor stralingshoek u nodig heeft, moet u denken aan hoe groot de ruimte is die u gaat verlichten. Ook is het hierbij belangrijk om te kijken naar de hoogte van het plafond. Wanneer een plafond hoger is dan normaal, zal een downlight ook breder stralen, dan dat u een lager plafond heeft.
Om een keuze te maken over welke LED Downlight u nodig heeft, is het altijd belangrijk om te bedenken in wat voor een soort ruimte u dit armatuur gaat plaatsen. Dit moet gedaan worden wegens de waterdichtheid van de downlights. Hierdoor leggen wij graag hieronder uit welke LED Downlight u kan gebruiken voor welke ruimte.
Wanneer u een LED Downlight gaat kopen van binnen gebruik hoeft deze niet waterdicht te zijn, tenzij er vocht in de ruimte kan komen. Voor binnengebruik kunt u dus voor downlight kiezen met een IP-Waarde van minimaal IP20.
Het kan natuurlijk ook zijn dat u LED Downlights nodig heeft voor buiten gebruik. Wij raden hiervoor waterdichte LED Downlights aan. Deze Downlights hebben minimaal een IP-Waarde van IP65. Dit is nodig om de downlight zo water en stofdicht mogelijk te maken. Hierdoor kunt u de downlights bijna overal buiten gebruiken.
U gaat een Downlight gebruiken voor in de badkamer, dat is zeker geen probleem. Het gebruik van een LED Downlight zit wel net iets anders in elkaar dan de rest. Wanneer u een LED Downlight gaat gebruiken boven de douchcabine raden wij een waterdichte downlight aan, dit komt doordat er veel stoom zal ontwikkelen rondom het armatuur. Wanneer u de downlight in een gedeelte van de badkamer gaat installeren waar geen stoom komt kunt u voor een downlight kiezen die geschikt is voor binnen gebruik. Zelf raden wij om zeker te zijn een LED Downlight met een IP waarde van IP44 aan.
Nog geen account?
Account aanmaken